Βαθαίνει το αδιέξοδο για λύση του Κυπριακού, δηλώνει ο Γ. Ομήρου

13:02 14/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι απευθείας διαπραγματεύσεις των τελευταίων τεσσάρων χρόνων όχι μόνο δεν έχουν οδηγήσει σε λύση άλλα αντίθετα οδήγησαν σε πιο βαθύ αδιέξοδο και τέλμα το κυπριακό, ανέφερε από την Πάφο ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, τονίζοντας ότι «η τουρκική κακοπιστία και αδιαλλαξία κορυφώθηκαν και η Τουρκία παρουσιάζεται ως ο ουδέτερος τρίτος, ως η «αθώα

περιστερά» η οποία μάλιστα επείγεται για λύση» .

Όπως ανέφερε ο Γιαννάκης Ομήρου, «δεν είναι νοητό υπό το βάρος και κάτω από τη βαριά σκιά της οικονομικής κρίσης ,το κυπριακό να τίθεται στο περιθώριο. Επιβάλλεται και επείγει η αντιμετώπιση του Τουρκικού επεκτατισμού. Επιβάλλεται και επείγει η διαμόρφωση και υλοποίηση μιας νέας εθνικής στρατηγικής στη βάση συγκεκριμένων κινήσεων και πρωτοβουλιών»

Σύμφωνα με τον κ. Ομήρου, αυτό θα επιτευχθεί «με καταγγελία της τουρκικής συμπεριφοράς ενώπιον της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής κοινότητας, με απόσυρση των απαράδεκτων υποχωρήσεων της εκ περιτροπής προεδρίας, της σταθμισμένης ψήφου ,της παραμονής 50 χιλιάδων εποίκων και της απόδοσης των τεσσάρων ελευθεριών της Ε.Ε σε Τούρκους υπηκόους, με διαμόρφωση ενός περιγράμματος λύσης του κυπριακού που θα συνιστά τα πλαίσιο ασφάλειας για την επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας και με αξιοποίηση της ευρωπαϊκής ιδιότητας της χώρας μας να υποβάλουμε αίτημα για διορισμό πολιτικής προσωπικότητας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ως ειδικού απεσταλμένου για το Κυπριακό και όχι τεχνοκράτη όπως συμβαίνει τώρα».

«Και με επιδίωξη ,ύστερα από κατάλληλη προετοιμασία ,της υιοθέτησης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μιας ελάχιστης δέσμης αρχών λύσης του Κυπριακού, προκειμένου η λύση να είναι συμβατή με τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό», σημείωσε ο κ. Ομήρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα