Ομήρου: “Άνευ νοήματος το δείπνο Αναστασιάδη-Έρογλου”

15:57 31/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Άνευ νοήματος χαρακτήρισε τη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Ντερβίς Έρογλου, στα πλαίσια του δείπνου, ο Προέδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Ομήρου μιλώντας στα πλαίσια δημοσιογραφικής διάσκεψης είπε ότι «η λύση του Κυπριακού δεν θα προκύψει μέσα από τις όποιες κοινωνικές συναντήσεις, αλλά με τον πειθαναγκασμό της Τουρκίας να τερματίσει την στρατιωτική κατοχή της Κύπρου

και να συμμορφωθεί με τους κανόνες του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου».

Πρόσθεσε ότι επιβάλλεται πριν από οποιαδήποτε διαπραγματευτική διαδικασία, να διαμορφωθεί περίγραμμα λύσης στη βάση του κοινού ανακοινωθέντος του Εθνικού Συμβουλίου του Σεπτεμβρίου του 2009, το οποίο θα κατατεθεί ενώπιον της διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Ακόμη ζήτησε απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ενημερώσει επισήμως και εγγράφως τον ΓΓ του ΟΗΕ, ότι το έγγραφο των λεγομένων συγκλίσεων δεν δεσμεύει την ε/κ πλευρά και δεν μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο υλικό σε όποια διαδικασία διαπραγμάτευσης, καθώς και ότι η αντικατάσταση του Α. Ντάουνερ αποτελεί πλέον επιτακτική αναγκαιότητα.

Εξάλλου, ανέφερε ότι η διεθνής πτυχή του Κυπριακού, η αποχώρηση στρατευμάτων, η απομάκρυνση των εποίκων και ο τερματισμός των αναχρονιστικών εγγυήσεων του 1960, αφορά αποκλειστικά την Τουρκία, η οποία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Η επαναφορά του Κυπριακού στη σωστή βάση της εισβολής-κατοχής και παραβίασης των κανόνων του διεθνούς δικαίου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να επανατροχιοδρομηθούν διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε λύση δημοκρατική, δίκαιη και βιώσιμη, κατέληξε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα