Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα

21:24 9/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αναχώρησε από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η Γερμανίδα Καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, η οποία ολοκλήρωσε την ολιγόωρη παραμονή της στην Αθήνα με την πραγματοποίηση συνάντησης με Έλληνες και Γερμανούς επιχειρηματίες, παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του Υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα

με πληροφορίες, καθώς η συνάντηση ήταν κλειστή για τους δημοσιογράφους, η κ. Μέρκελ ενημερώθηκε τόσο από τους Έλληνες επιχειρηματίες όσο και από στελέχη γερμανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η επιχειρηματικότητα στη χώρα, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με κύριο αυτό της έλλειψης ρευστότητας καθώς και της αβεβαιότητας για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δασκαλόπουλος, διατύπωσε την άποψη ότι το εργασιακό κόστος στην Ελλάδα έχει μειωθεί σημαντικά και δεν χρειάζεται καμία περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού, ούτε νομοθετική ρύθμιση που θα ορίζει το ύψος του κατώτατου μισθού. Η Γερμανίδα Καγκελάριος δεσμεύτηκε, σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, να μεταφέρει όλες τις παρατηρήσεις και τις πληροφορίες στην τρόικα παραπέμποντας στην έκθεσή της για όλα τα επόμενα βήματα.

Τη συνάντηση διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και μετά από συνεννόηση με την Καγκελαρία προσκλήσεις συμμετοχής έλαβαν ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Μιχάλης Μαϊλλης, οι Τραπεζίτες Γιώργος Ζανιάς (Εθνική), Νίκος Νανόπουλος (Eurobank), o Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός, ο Επιχειρηματίας κ. Δημήτρης Κοπελούζος, ο Πρόεδρος του συνδέσμου φαρμακευτικών επιχειρήσεων, κ. Νίκος Φρουζής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Boss στην Ελλάδα κ. Bairon Herzberg, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Hellas κ. Πάνος Ξυνής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hochtief Hellas κ. Joahim Kochling, και ο Σπικεφαλής του Zeus Capital κ. Στέλιος Ζαβός. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και αντιπροσωπείες γερμανικών επιχειρήσεων που ταξίδευσαν συνοδεύοντας την κ. Μέρκελ από το Βερολίνο.

Μετά την αναχώρηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου άρχισαν να χαλαρώνουν τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που είχε λάβει η ελληνική αστυνομία, να δίνονται σταδιακά στην κυκλοφορία οι αποκλεισμένοι δρόμοι αλλά και οι σταθμοί του μετρό που είχαν κλείσει προληπτικά. Οι άνδρες των ΜΑΤ και των ειδικών δυνάμεων άρχισαν να αποχωρούν και από το κέντρο της πόλης και την πλατεία Συντάγματος όπου περιορισμένης έντασης επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το απόγευμα κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για τα τρέχοντα αλλά και για τα σχεδιαζόμενα επιπλέον μέτρα λιτότητας, που διοργάνωσαν ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ.

Κατά τα επεισόδια αυτά έγινε χρήση χημικών από την αστυνομία και ανακοινώθηκε ότι υπάρχουν τουλάχιστον εννιά τραυματίες (τρεις πολίτες και έξι αστυνομικοί). Συνολικά από το πρωί, από διάφορες περιοχές της Αθήνας και από το κέντρο, συνολικά έχουν γίνει 217 προσ

Keywords
Τυχαία Θέματα