Για απύθμενο θράσος των πολέμιων της Κυβέρνησης κάνει λόγο το ΑΚΕΛ

19:43 9/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης δήλωσε ότι μετά και την τελευταία «αξιολόγηση του οίκου Moody’s οι γνωστοί νεοφιλελεύθεροι πολέμιοι της Κυβέρνησης έχουν το απύθμενο θράσος να συνεχίζουν να ψεύδονται ασύστολα και να συντηρούν το μύθο ότι είναι τάχατες η κυβέρνηση και οι χειρισμοί της που έφεραν την τρόικα και την οικονομία στο σημείο που βρίσκεται».

Σε δηλώσεις του στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ,

ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι «ακόμα και την ώρα που τα γεγονότα βοούν, συνεχίζουν την προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης, προσβλέποντας ότι οι πολίτες θα τους πιστέψουν χωρίς να μπουν στον κόπο να διαβάσουν την αξιολόγηση των Moody’s».

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι «ακόμη και τώρα που απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και ενότητα για να αντιμετωπίσουμε μια μείζονα εθνική πρόκληση συνεχίζουν να δηλητηριάζουν το πολιτικό κλίμα, απαλλάσσοντας από τις ευθύνες, τους αποκλειστικούς υπαίτιους που είναι οι διοικήσεις των τραπεζών και ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιος Ορφανίδης, και φορτώνοντας τις ευθύνες αλλού».

Πρόσθεσε ότι «τους λόγους αυτής της ανεύθυνης, γεμάτης με σκοπιμότητες πολιτικής τους, την αναλύσαμε στην πρωινή μας Διάσκεψη Τύπου».

Ο κ. Λουκαϊδης είπε πως «επαναλαμβάνουμε, όμως, ότι αυτό που κυρίως οδηγεί τα βήματα τους είναι η εκτίμηση των Moody’s ότι μακροπρόθεσμα, οι μεγάλες μειώσεις των μισθών στο δημόσιο τομέα σε συνάρτηση με την τεράστια πίεση προς τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, που ήδη επισυμβαίνει από πλευράς εργοδοσίας, θα επενεργήσει θετικά στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας».

Καταλήγοντας, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ είπε ότι «η κρυφή ή/και φανερή ατζέντα κάποιων θα γίνει πραγματικότητα και οι μισθοί των Κύπριων εργαζομένων θα προσεγγίσουν αυτούς των πιο χαμηλά αμειβομένων συναδέλφων τους στην Ευρώπη».

Ο οίκος Moody’s υποβάθμισε τη Δευτέρα την κυπριακή οικονομία στην κατηγορία B3 από Ba3 με αρνητική προοπτική.

Αιτιολογώντας την απόφαση, ο οίκος αναφέρεται στις σοβαρές δυσκολίες στον τραπεζικό τομέα της Κύπρου, οι οποίες είναι το αποτέλεσμα της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Αναφέρεται, επίσης, ότι προκειμένου να διατηρηθούν τα εγχώρια τραπεζικά κεφάλαια στα κατάλληλα επίπεδα, η κυπριακή Κυβέρνηση θα χρειαστεί πιθανότατα να παρέχει χρηματοδοτική στήριξη στις τράπεζες της χώρας, κάτι που πιθανόν να απειλήσει τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

“Η απόφασή μας για αρνητική προοπτική στην αξιολόγηση αντανακλά το δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον και την πολιτική αβεβαιότητα που δημιουργούν περαιτέρω κινδύνους για την πιστοληπτική ισχύ της κυπριακής Κυβέρνησης”, σημειώνει ο Οίκος.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η κυπριακή Κυβέρνηση δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συμφωνία με την ΤρόικαΔιεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα -, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης που θα χρειαστεί για να συνεχίσει την εξυπηρέτηση των δανειακών της υποχρεώσεων πέρ

Keywords
Τυχαία Θέματα