Ολοκληρώθηκε η αντεξέταση του Ιωάννη Πάσχου στην υπόθεση δολοφονίας Χατζηκωστή

18:05 12/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ολοκληρώθηκε σήμερα η αντεξέταση του πρώην αστυνομικού και ειδικού στην εξέταση ψηφιακών πειστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας Ιωάννη Πάσχου, ως μάρτυρα υπεράσπισης στην υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Αντη Χατζηκωστή.

Η ακροαματική διαδικασία, η οποία διεξήχθη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, επικεντρώθηκε στις τεχνικές λεπτομέρειες αναφορικά με την καταγραφή της ώρας από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που παρέλαβε η Αστυνομία, για τη διερεύνηση υπόθεση.

Συγκεκριμένα,

η υπεράσπιση του 4ου κατηγορούμενου Γρηγόρη Ξενοφώντος, Ροβέρτος Βραχίμης, ζήτησε από το μάρτυρα υπεράσπισης, Ιωάννη Πάσχο, πρώην αστυνομικό και ειδικό στην εξέταση ψηφιακών πειστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας να αναφέρει ποια είναι η εργασία που γίνεται σε ψηφιακά πειστήρια και αν υπάρχει ενδεχόμενο παρέμβασης σε αυτά με οποιοδήποτε τρόπο.

Ο μάρτυρας υπεράσπισης ανέφερε πως όταν πρόκειται για ψηφιακά πειστήρια πρέπει να περιλαμβάνεται ένας συγκεκριμένος αριθμός από το πρότυπο και το αντίγραφο, για να μπορεί να γίνει ταυτοποίηση.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι στους σκληρούς δίσκους (DVR) που εξέτασε δεν υπήρχε σημείο αναφοράς της ώρας και ως εκ τούτου από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του Φάνου Χατζηγεωργίου με αυτό του Άντριου Μπρίαρ, αλλά και από το USB stick του ταξί Φινλάνδια δεν μπορεί κάποιος να υπολογίσει με ακρίβεια την ώρα, διότι υπήρχαν αποκλίσεις.

Επίσης, ο μάρτυρας πρόσθεσε πως θα μπορούσαν να γίνουν παρεμβάσεις στην ώρα.

Στην αντεξέταση του μάρτυρα υπεράσπισης, η κατηγορούσα Αρχή Έλενα Κλεόπα τον ρώτησε, αν έχει κληθεί ποτέ από δικαστήριο στην Ελλάδα ως εμπειρογνώμονας για να καταθέσει για θέματα βίντεο.

Ο μάρτυρας απάντησε αρνητικά.

Σε άλλη ερώτηση αν η εμπειρογνωμοσύνη του αφορά την εξέταση εικόνας και βίντεο, ο μάρτυρας απάντησε ότι το τμήμα που εξετάζει βίντεο και εικόνα είναι διαφορετικό από αυτό στο οποίο εργάστηκε, διευκρινίζοντας ότι στην προκειμένη περίπτωση εξέτασε μόνο τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και όχι το βίντεο και τις εικόνες.

Η κατηγορούσα Αρχή υπέβαλε στο μάρτυρα ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στον τρόπο αντιμετώπισης ενός κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης σε μια υπόθεση φόνου από ό,τι ένας έλεγχος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ο κ. Πάσχος επανέλαβε ότι αυτό που έκανε ήταν απλώς η εξέταση του υπολογιστή.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την προσεχή Τετάρτη, στις 09:00, με νέο μάρτυρα υπεράσπισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα