Στη συνέχιση της ανεξάρτητης εποπτείας του Συνεργατισμού, τάσσεται ο Ε. Χλωρακιώτης

17:38 12/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης δήλωσε σήμερα ότι η θέση του Συνεργατικού Κινήματος είναι κρυστάλλινη στο θέμα να βρίσκονται τα Συνεργατικά κάτω από ενιαία εποπτεία, όπως είναι η Κεντρική Τράπεζα.

Είπε ότι “το Συνεργατικό Κίνημα είναι τοποθετημένο για την συνέχιση των δύο εποπτικών αρχών και όπως και γραπτά έχει διατυπώσει τις απόψεις του δέχεται ασφαλέστατα συζήτηση

για οποιοδήποτε θέμα, το οποίο θα είναι συντελεστικό στην πάρα πέρα ανάπτυξη του ρόλου της ανεξάρτητης εποπτείας του Συνεργατισμού”.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ύστερα από συνάντηση που είχε με την ηγεσία του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών στα γραφεία του στη Λευκωσία, ο κ. Χλωρακιώτης ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε πως “ήταν εφ’ όλης της ύλης για τα θέματα του Συνεργατισμού αλλά και για τις τρέχουσες εξελίξεις”.

Είναι σε εξέλιξη τα πράγματα, συνέχισε, και το ορθότερο είναι να μην επεκταθούμε σε αυτό το θέμα.

“Να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που είχε την καλοσύνη να μας δει και προς τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας με τον οποίον έχουμε επαφές και τον έχουμε δει και θα έχουμε κι άλλες συναντήσεις μαζί του αλλά τα πράγματα επειδή βρίσκονται σε εξέλιξη είναι καλύτερα να αναμένουμε και να διαβουλευόμαστε και να θέτουμε τα θέματα στις ανάλογες συναντήσεις”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν είχαν δώσει πακέτο εισηγήσεων κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον Πρόεδρο, ο κ. Χλωρακιώτης είπε πως “εισηγήσεις έχουν ήδη δοθεί και ασφαλέστατα ανάλογα με τις εξελίξεις είμαστε στην διάθεση τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και της διαπραγματευτικής ομάδας και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για οτιδήποτε κρίνουν ή κρίνουμε ότι πρέπει να συζητηθούν”.

Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ιωάννα Παναγιώτου, είπε πως το Κίνημα γνωρίζει τα προβλήματα του Συνεργατικού Κινήματος, η λειτουργία του οποίου δεν έχει μόνο ένα χρηματοπιστωτικό ρόλο, αλλά έχει κι ένα κοινωνικό ρόλο.

Εμείς πιστεύουμε, είπε, ότι αυτός ο κοινωνικός ρόλος πρέπει να συνεχιστεί ιδιαίτερα σε εποχή οικονομικής κρίσης και, επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι για τα κακώς έχοντα στον τραπεζικό τομέα δεν ευθύνεται το Συνεργατικό Κίνημα.

“Εξαιρείται το Συνεργατικό Κίνημα και γι αυτό όχι μόνο πρέπει να του δώσουμε τα εύσημα, αλλά πρέπει και να στηριχθεί η συνέχιση του έργου του”, κατέληξε η κ. Παναγιώτου.

Η ΚΤ να συνεργάζεται με την Κυβέρνηση και τα κόμματα για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Η Γενική Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ιωάννα Παναγιώτου είπε πως η Κεντρική Τράπεζα οφείλει να ενημερώνει και να συνεργάζεται με την Κυβέρνηση και τα κοινοβουλευτικά κόμματα για τις διαπραγματεύσεις της με την Τρόικα.

Όπως έχει ήδη δημοσιευθεί, ενόψει της δεύτερης συνάντησης για τα θέματα της οικονομίας που έχει δρομολογηθεί για την ερχόμενη Δευτέρα, συνέχισε, η Κυβέρνηση απέστειλε χθες στ

Keywords
Τυχαία Θέματα