Αντίδραση των αντιστασιακών για την απόδοση τιμής από το Φιλοαστυνομικό Σύνδεσμο στο Ν. Αναστασιάδη

17:18 12/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ενέργειες, όπως αυτή του Φιλοαστυνομικού Συνδέσμου Κύπρου που τίμησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ως “γόνο αστυνομικού”, για τις υπηρεσίες του πατέρα του στο αστυνομικό σώμα, “προσβάλουν την ιερή μνήμη των αστυνομικών και των απλών ανθρώπων που υπερασπίστηκαν το 1974 τη Δημοκρατία και το νόμιμα εκλεγμένο ηγέτη της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπο

Μακάριο Γ’, δηλώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αντιστασιακών.

Σε σημερινή ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αντιστασιακών, Ηλίας Κυριακίδης, αναφέρεται ότι “ο πατέρας του Νίκου Αναστασιάδη, Χρύσανθος Αναστασιάδης, στις 16 Ιουλίου 1974, ‘πραξικοπηματικά ανέλαβε τη θέση του Αστυνομικού Διευθυντή πόλης και επαρχίας Λεμεσού` και μάλιστα αυτόματα πήρε και το βαθμό του Αστυνόμου Β’”.

Εκφράζοντας “αισθήματα αγανάκτησης” για την εκδήλωση αυτή του Φιλοαστυνομικού Συνδέσμου Κύπρου, οι αντιστασιακοί αναρωτιούνται για το “ποιες σκοπιμότητες κρύβει αυτή η βράβευση”, δηλώνοντας ταυτοχρόνως ότι για τα μέλη του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αντιστασιακών “αποτελεί ύβριν της Δημοκρατίας και πρόκληση στα αισθήματά” τους.

“Τί αποδεικνύει αυτός ο διορισμός του πατέρα του κ. Αναστασιάδη; Αποδεικνύει τις στενές – στενότατες σχέσεις που είχε με εκείνους που κατέλυσαν τη Δημοκρατία, ανοίγοντας παράλληλα την κερκόπορτα της Κερύνειας στον Τούρκο εισβολέα”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

“Θα πρέπει, λοιπόν”, προσθέτουν οι αντιστασιακοί, “η ηγεσία του Φιλοαστυνομικού Συνδέσμου να γνωρίζει ή όφειλε να γνωρίζει ποιά ήταν η δράση του Χρύσανθου Αναστασιάδη”.

“Αποτελεί η συγκεκριμένη ενέργεια, προσπάθεια εξίσωσης της δράσης εκείνων που κατέλυσαν τη δημοκρατία, με εκείνην εκείνων που την υπερασπίστηκαν”, δηλώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αντιστασιακών.

Keywords
Τυχαία Θέματα