Οικολόγοι: Οι πολίτες έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να επιλέξουν στις εκλογές

13:32 22/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καλεί τους πολίτες να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες και να ασκήσουν το “ιερό, δημοκρατικό δικαίωμα της συμμετοχής στις εκλογές”, ενώ αναμένουν όπως τη Δευτέρα πολιτικοί και πολίτες θα στηρίξουν ενωμένοι την προσπάθεια σωτηρίας του τόπου.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, η ΓΓ των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου ανέφερε πως πολιτική χωρίς πολίτες δεν είναι βιώσιμη και “ως εκ τούτου τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καλούνται να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση της απόφασης του κυπριακού λαού”.

” Σ’ αυτό το κάλεσμα οφείλουμε

να ανταποκριθούμε όλοι θετικά και δημιουργικά με τη συμμετοχή μας”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι “οι πολίτες έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να επιλέξουν και η επιλογή της άρνησης ή της αποχής ενισχύει την απαξίωση και την ανάπτυξη, μέσα στην κοινωνία, απολυταρχικών αντιλήψεων και μισαλλοδοξίας”.

Επανέλαβε, ακόμη, ότι οι Οικολόγοι αναμένουν από τη νέα κυβέρνηση να μετουσιώσει τα «θα» σε πράξη, “ώστε να περάσουμε πραγματικά στην εποχή της διαφάνειας, της ενότητας, της συμμετοχικότητας, της σύγχρονης διακυβέρνησης, της νέας πράσινης οικονομίας και του δίκαιου κοινωνικού κράτους”.

“Είναι καιρός να περάσουμε από την εποχή της στείρας αντιπαράθεσης και της λασπολογίας, στην εποχή της δημιουργικής συνεργασίας και της κοινής δράσης”, είπε η Ιωάννα Παναγιώτου, προσθέτοντας ότι οι εποχές είναι δύσκολες και δεν έχουμε την πολυτέλεια να σπαταλούνται δυνάμεις, ενώ οι ευθύνες πολιτών και πολιτικών είναι τεράστιες.

Το Κίνημα Οικολόγων, κατέληξε η κ. Παναγιώτου, αναμένει όπως από την ερχόμενη Δευτέρα, οι προεκλογικές αντιπαραθέσεις και αρνήσεις να αποτελούν παρελθόν “και πολιτικοί και πολίτες ενωμένοι να στηρίξουμε μια προσπάθεια για τη σωτηρία της Κύπρου από τη διχοτόμηση, την οικονομική εξαθλίωση και την κοινωνική απορρύθμιση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα