Η ΕΔΕΚ καταδικάζει τους ενόχους των επεισοδίων έξω από το Υπ. Οικονομικών

11:55 22/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΚΣ ΕΔΕΚ, με σημερινή ανακοίνωση, καταδικάζει ανεπιφύλακτα τους ενόχους των χθεσινών επεισοδίων έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, προσθέτοντας ότι “ο διασυρμός που επιχειρήθηκε δεν αφορά μια συγκεκριμένη κυβέρνηση. Αφορά ολόκληρη την πολιτεία και εκθέτει την ίδια την κρατική μας οντότητα.»

Η ΕΔΕΚ θέτει σειρά ερωτημάτων «για τα χθεσινά αίσχη έξω από το Υπουργείο Οικονομικών», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της και διερωτάται

«γιατί επελέγη η προώθηση αυτής της διαδικασίας μόλις 3 ημέρες πριν από τις Προεδρικές εκλογές και γιατί επελέγησαν ειδικά να κατασχεθούν υπουργικά αυτοκίνητα και όχι οποιαδήποτε άλλη κινητή περιουσία του Δημοσίου;».

Διερωτάται ακόμη «γιατί υπήρξε προπαρασκευή για επικοινωνιακή κάλυψη από τα ΜΜΕ της διαδικασίας κατάσχεσης και γιατί, αφού κατά δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα η πράξη απαλλοτρίωσης της συγκεκριμένης ακίνητης ιδιοκτησίας ανακλήθηκε, η επιδειχθείσα σπουδή προώθησης της διαδικασίας εκτέλεσης του writ;».

Το ΚΣ ΕΔΕΚ αναφέρει ότι «δεδομένου επίσης ότι εκκρεμεί έφεση της Δημοκρατίας για τη συγκεκριμένη υπόθεση, γιατί δόθηκε εντολή εκτέλεσης του writ;» προσθέτοντας πως «είναι θλιβερή η συμπεριφορά όσων έδωσαν οδηγίες προώθησης της συγκεκριμένης διαδικασίας».

«Ο διασυρμός που επιχειρήθηκε δεν αφορά μια συγκεκριμένη κυβέρνηση. Αφορά ολόκληρη την πολιτεία και εκθέτει την ίδια την κρατική μας οντότητα. Αυτό το όνειδος έχει ενόχους για αυτό και το ΚΣ ΕΔΕΚ τους καταδικάζει ανεπιφύλακτα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα