Οικολόγοι: Δυσαρεστημένοι για τη συνάντηση ΔΗΚΟ – ΑΚΕΛ

14:42 17/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εμμένουν στην πρόταση τους σε ό,τι αφορά τη διαδικασία επιλογής του υποψηφίου των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου οι Οικολόγοι, η οποία προνοεί τη διεξαγωγή ανοικτής συνεδριακής διαδικασίας με τη συμμετοχή στελεχών από όλα τα κόμματα που θα συνεργαστούν, κοινωνικών φορέων και προσωπικοτήτων που θα στηρίξουν την προσπάθεια.

Αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, με επικεφαλής την ΓΓ του Κινήματος Ιωάννα Παναγιώτου, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ

υπό τον Πρόεδρο του κόμματος Μάριο Καρογιάν με θέμα συζήτησης τις Προεδρικές Εκλογές του 2013.

Σε δηλώσεις μετά το τέλος της συνάντησης, η ΓΓ των Οικολόγων δήλωσε ότι το Κίνημα Οικολόγων επεξήγησε για ακόμη μια φορά τη θέση του για από κοινού συναντήσεις με άλλα κόμματα και για μια ανοικτή και δημοκρατική συνεδριακή διαδικασία για επιλογή του κοινού υποψηφίου, στην οποία θα συμμετέχουν στελέχη και μέλη των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, φορείς της κοινωνίας και προσωπικότητες που θα στηρίξουν την όλη προσπάθεια για μια πρόταση εναλλακτικής διακυβέρνησης.

Ερωτηθείσα κατά πόσο δηλώνει δυσαρεστημένη από τη χτεσινή συνάντηση ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ, δεδομένου του ότι ήδη και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου έχει εκφράσει εμμέσως πλην σαφώς, κατά το δημοσιογράφο, τη δυσαρέσκεια του, η κ. Παναγιώτου είπε «είναι φυσικό να μην είμαστε ευχαριστημένοι γιατί δεν συμφωνούσε και με τη θέση που είχαμε θέσει από την αρχή για από κοινού συναντήσεις».

«Έχουμε μια κοινή διακήρυξη, είμαστε στη διαδικασία για εξεύρεση ενός κοινού υποψηφίου και η θέση μας είναι ότι πρέπει να στηρίζεται αυτή η προσπάθεια και μέσα από τις θέσεις και τα γραπτά αλλά και μέσα από συγκεκριμένες πράξεις, οι οποίες δίνουν πολύ καθαρές εικόνες» δήλωσε, για να προσθέσει ότι παρόλο που το Κίνημα θεωρεί ότι οι προθέσεις είναι θετικές από όλους, εντούτοις «μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, και είναι σημαντικό το μήνυμα που φτάνει στους πολίτες, οι οποίοι καλούνται να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια».

Η ΓΓ των Οικολόγων ανέφερε πως έχει περάσει η εποχή που οι αποφάσεις λαμβάνονταν μόνο από τους αρχηγούς. «Εχουμε δει» πρόσθεσε, «ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών να καταλήγει ως επιλογή στην αποχή, εμείς δεν το επιδιώκουμε αυτό, θέση μας είναι να εμπλακούν οι πολίτες για να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια για να έχει και επιτυχή κατάληξη».

Σε ερώτηση κατά πόσο οι Οικολόγοι έχουν πειστεί από τη σημερινή συνάντηση με το ΔΗΚΟ, η κ. Παναγιώτου επανέλαβε ότι το Κίνημα ουδέποτε θεώρησε ότι υπάρχουν κακές προθέσεις σε αυτές τις συναντήσεις ή θέμα δυσπιστίας σε σχέση με τις θέσεις που συζητούνται, προσθέτοντας ότι το Κίνημα διαφώνησε με το να διεξάγονται αυτές οι συναντήσεις (με τα κόμματα που δεν ανήκουν στον ενδιάμεσο χώρο) «κατά μόνας».

«Δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης, είναι θέμα διαδικασίας, που όμως έχει και μια σημαντική ουσία, ότι είμαστε όλοι ένα μέτωπο και το παλεύουμε όλοι μαζί» συμπλήρωσε.

Υπενθύμισε τέλος ότι η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θα συνεδριάσει σ

Keywords
Τυχαία Θέματα