Σαμαράς: Η παραμονή στο ευρώ το διακύβευμα των νέων εκλογών

13:42 17/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών, δήλωσε μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς.

«Ο ελληνικός λαός έχει μπροστά του δύο δρόμους: από τη μία να αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα, με αλλαγές

που είναι εφικτές σε μία στιγμή που και η Ευρώπη αλλάζει, και από την άλλη να ζήσουμε τον τρόμο της εξόδου της χώρας από το ευρώ, τον τρόμο της απομόνωσης εκτός Ευρώπης και της κατάρρευσης όσων είχε φτιάξει ο ελληνικός λαός μέχρι σήμερα», είπε.

Ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μοναδική πολιτική δύναμη στην ελληνική πολιτική σκηνή που είχε επισημάνει εγκαίρως το αδιέξοδο των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόστηκαν και επέμεινε στην ανάληψη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, ενώ τάσσεται σταθερά ενάντια σε οποιαδήποτε προοπτική εξόδου της χώρας από το ευρώ. Επέμεινε ότι υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της κατεύθυνσης του Μνημονίου και ότι υπάρχει τέτοιο κλίμα στην Ελλάδα.

Ο κ. Σαμαράς, δίνοντας και το στίγμα της γραμμής που το κόμμα θα ακολουθήσει στην προεκλογική εκστρατεία, εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας την ηγεσία του «ανίκανη και ανεύθυνη», που όχι μόνο δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, αλλά την οδηγεί στην καταστροφή. «Αρχίζουν από τη νεκρανάσταση του σφυροδρέπανου και φθάνουν έως την αναρχία», είπε, κάνοντας παράλληλα λόγο για «συνιστώσες της γκρίνιας» και «συνιστώσες της διαμαρτυρίας».

Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδιώκει την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή, ότι δεν έχει κανένα πρόγραμμα, ότι προκαλεί αναστάτωση με δηλώσεις για τις καταθέσεις, ότι διώχνει επενδύσεις, ότι θεωρεί ιδεολογικούς αντιπάλους τις επιχειρήσεις της οποίες θέλει να υπερφορολογήσει, ότι αυξήθηκε η εκλογική του δύναμη και τρόμαξε, επειδή δεν ξέρει τι να κάνει.

«Οι δυνάμεις που σπρώχνουν την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη θέλουν να παραμείνουμε κολλημένοι σε ένα παρελθόν που χρεοκόπησε. Δεν θέλουν να καταγγείλουν τα μνημόνια -όπως λένε- θέλουν να παραμείνουμε κολλημένοι στον κρατικισμό και στο λαϊκισμό», είπε.

Επιπλέον, πρόσαψε στο ΣΥΡΙΖΑ αλαζονεία, καθώς έθεσε, είπε ο κ. Σαμαράς, σε προτεραιότητα τα μικροκομματικά του οφέλη όπως φαντάζεται ότι αυτά θα είναι από τη νέα προσφυγή στις κάλπες και όχι το καλό της χώρας μέσα από το σχηματισμό κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών. Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι ο ίδιος ήταν έτοιμος να στηρίξει μια κυβέρνηση με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ με ψήφο ανοχής γιατί, με όρο την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, θα εξυπηρετούνταν τα συμφέροντα της χώρας, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άντεξε ούτε αυτό.

Ο κ. Σαμαράς απηύθυνε έκκληση εγρήγορσης και ενότητας προς τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος, προς τους βουλευτές, για να κινηθούν «με ομοιογένεια» και σε συνεννόηση με το κόμμα για να υπάρχει ενιαίος λόγος και όχι «αντικρουόμενα μηνύματα» προς τον ελληνικό λαό.

«Μόνο η δική μας παράταξη μπορεί να συσπειρώσει όλους όσοι θέλουν να αντισταθούν στην καταστρ

Keywords
Τυχαία Θέματα