Πρόεδρος : Θα παρθούν τα αναγκαία μέτρα για τις τράπεζες

13:22 17/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση προσπαθεί να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το μεγάλο πρόβλημα των κυπριακών Τραπεζών, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της τέλεσης των εγκαινίων της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας σημείωσε ότι το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο και για αυτό το λόγο λαμβάνονται αποφάσεις.

Ερωτηθείς αν η σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου,

το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως, μπορεί να διασυνδεθεί με τη χθεσινή του δήλωσή του ότι θα υπερπηδηθούν τα προβλήματα στην οικονομία, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι έτσι και αλλιώς το θέμα των Τραπεζών είναι πάρα πολύ σοβαρό. «Δεν είναι κάτι για πανηγυρισμούς, σίγουρα είναι ζήτημα για προβληματισμό», πρόσθεσε.

«Θα μας προβληματίσει και στην πορεία. Προσπαθούμε», συνέχισε, «να πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα σε συνεργασία και με την Επιτροπή της ΕΕ, για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πολύ δύσκολο θέμα για την κυπριακή οικονομία. Θα έλεγα ότι αυτό το θέμα είναι το πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας σήμερα».

Σε ερώτηση αν το όλο ζήτημα είναι διαχειρίσιμο μετά και τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «εάν δεν θεωρούσαμε ότι είναι διαχειρίσιμο, δεν θα παίρναμε αποφάσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα