Οι κοινωνικοί εταίροι πλην του ΣΕΒ υπέγραψαν 6μηνη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση

17:43 14/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Υπογράφτηκε, τελικά, εξάμηνη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους, με εξαίρεση τον Σύλλογο Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ). Αν και εκπρόσωποί του δήλωναν ότι όλες οι επιχειρήσεις μέλη του σκοπεύουν να συνεχίσουν να χορηγούν το επίδομα γάμου ύψους 10% και να μην προχωρήσουν σε μονομερή περικοπή του, όπως τους δίνει το δικαίωμα πλέον το μνημόνιο, μέσα στη συνάντηση ο ΣΕΒ

αρνήθηκε να υπογράψει Σύμβαση στην οποία θα αναφέρεται αυτό.

Αντιπρότεινε την προετοιμασία και υπογραφή ενός Πρωτοκόλλου Συμφωνίας επί βασικών θεμάτων και αρχών στο οποίο θα εντασσόταν το επίδομα γάμου, χωρίς, όμως, να αναφέρεται το συγκεκριμένο ποσοστό του 10%.

Τελικά, τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας υπέγραψαν εκ μέρους των κοινωνικών εταίρων η ΓΣΕΕ, οι ξενοδόχοι (ΣΕΤΕ), οι επαγγελματοβιοτέχνες (ΓΣΕΒΕΕ) και οι εμπόροι (ΕΣΕΕ), στις οποίες υπάγεται περίπου το 80% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Η υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας «παγώνει», τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο και για άλλους τρεις μήνες της μετενέργειας, ο κίνδυνος περαιτέρω μείωσης των μισθών που έχουν ως βάση τη Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κάτι που αφορά περίπου 45 κλαδικές συμβάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα