Τα Ηνωμένα ‘Εθνη προτρέπουν σε κατανάλωση εντόμων ως ‘όπλο’ κατά του υποσιτισμού

17:37 14/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η κατανάλωση περισσότερων εντόμων θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πείνας παγκοσμίως, σύμφωνα με νέα έκθεση του UN Food and Agriculture Organization.

Η έκθεση αναφέρει ότι τα έντομα ως μέρος της διατροφής μπορούν ενδεχομένως να ενισχύσουν τη θρεπτικότητα και να μειώσουν τη ρύπανση. Σημειώνει ότι περισσότεροι από 2 δισ. άνθρωποι παγκοσμίως περιλαμβάνουν τα έντομα στη διατροφή τους. Ωστόσο, παραδέχεται ότι η ‘αηδία του καταναλωτή’ παραμένει μεγάλο εμπόδιο

σε πολλές δυτικές χώρες.

Σκαθάρια και άλλα έντομα υποχρησιμοποιούνται ως τρόφιμα σε ανθρώπους και ζώα, αναφέρει η έκθεση.

Η εκτροφή εντόμων είναι ένας από τους πολλούς τρόπους να αντιμετωπιστεί η ασφάλεια τροφίμων και σίτισης, αναφέρει η έρευνα.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα έντομα είναι παντού και αναπαράγονται γρήγορα.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι τα έντομα είναι θρεπτικά, με υψηλές πρωτεΐνες, λιπαρά και μέταλλα.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικά ως συμπλήρωμα για παιδιά που υποσιτίζονται.

Τα έντομα είναι επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικά στη μετατροπή της εκτροφής σε κρέας προς κατανάλωση .

Τα περισσότερα έντομα πιθανόν παράγουν λιγότερα περιβαλλοντικώς επιβλαβή αέρια θερμοκηπίου σε σχέση με άλλα ζώα.

Οι εκλύσεις αμμωνίας που συνδέονται με την ανατροφή εντόμων είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με αυτές που συνδέονται με τα γνωστά ζώα, όπως οι χοίροι, αναφέρει η έκθεση.

Τα έντομα καταναλώνονται τακτικά από πληθυσμούς παγκοσμίως αλλά η σκέψη κατανάλωσής τους μπορεί να ξενίζει πολλούς δυτικούς.

Η έκθεση αναφέρει ότι η βιομηχανία τροφίμων θα μπορούσε να αυξήσει το status των εντόμων περιλαμβάνοντάς τα σε νέες συνταγές και προσθέτοντάς τα στους καταλόγους των εστιατορίων.

Η έκθεση αναφέρει ότι σε ορισμένες περιοχές τα έντομα θεωρούνται ντελικατέσεν.

Τα περισσότερα αναλώσιμα έντομα βρίσκονται στα δάση. Η έκθεση καλεί σε βελτιωμένους κανόνες και παραγωγή για χρήση εντόμων ως τρόφιμα.

Είναι τεχνικά εφικτή η χρήση των εντόμων σε μεγάλη κλίμακα ως ουσία σίτισης και εταιρείες σε διάφορα μέρη του κόσμου ήδη ανοίγουν το δρόμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα