Αποτελεσματικά τα μέτρα για αποτροπή των διαρρήξεων και κλοπών, λέει η ΑΔΕ Λεμεσού

17:07 14/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα μέτρα που η Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού λαμβάνει για αποτροπή των διαρρήξεων και των κλοπών που παρατηρούνται, φαίνεται να αποδίδουν καρπούς, χάρη και στη συνεργασία των ίδιων των πολιτών, ανέφερε σήμερα ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, με αφορμή τον εντοπισμό και σύλληψη προσώπου που επιχείρησε τα ξημερώματα να κλέψει ένα αυτοκίνητο.

Όπως είπε ο κ. Σωτηριάδης, μετά από σχετική πληροφορία, η αστυνομία έθεσε υπό παρακολούθηση συγκεκριμένο

χώρο, όπου θεάθηκε σε κάποια στιγμή ένα πρόσωπο να παραβιάζει με τη χρήση εργαλείων, την πόρτα σταθμευμένου αυτοκινήτου.

Με την εμφάνιση των αστυνομικών, ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει με το δικό του αυτοκίνητο, που βρισκόταν σταθμευμένο σε κοντινή απόσταση, ωστόσο έγινε κατορθωτή η ανακοπή και σύλληψή του.

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε πως πρόκειται για πρόσωπο που απασχόλησε επανειλημμένα την αστυνομία με υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, ενώ εκτιμάται ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα.

Ο κ. Σωτηριάδης κάλεσε το κοινό να συνεχίσει να συνεργάζεται με την αστυνομία, σε μια προσπάθεια πάταξης των φαινομένων αυτών, ενώ με αφορμή τη χθεσινή διάρρηξη κατοικίας σε κοινότητα της Επαρχίας Λεμεσού, σημείωσε την ανάγκη όπως οι ίδιοι οι πολίτες λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα για προστασία της περιουσίας τους.

Συγκεκριμένα, οικία ζεύγους Ε/κ η οποία βρίσκεται σε απομακρυσμένο σημείο της κοινότητας Άλασσας, έγινε στόχος διαρρηκτών, οι οποίοι απέσπασαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή. Οι δράστες εντόπισαν και τα κλειδιά του πολυτελούς αυτοκινήτου των ιδιοκτητών, με το οποίο εγκατέλειψαν τη σκηνή.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες προς εντοπισμό και σύλληψη των δραστών, ενώ η αξία των κλαπέντων, συμπεριλαμβανομένου του οχήματος, υπολογίζεται στις 100 περίπου χιλιάδες ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα