Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ καλεί την ΟΕΒ να μείνει μακριά από την δημόσια εκπαίδευση

17:54 19/12/2012 - Πηγή: OnlyCY


Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) Φίλιος Φυλακτού εξέδωσε γραπτή δήλωση, νιώθοντας «έντονα την ανάγκη να σχολιάσω την ανεξήγητη και απαράδεκτη εμπλοκή της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε χώρο που δεν της ανήκει και δεν έχει καμιά αρμοδιότητα, στο χώρο της Εκπαίδευσης».

Ο κ. Φυλακτού διερωτάται, «πραγματικά, αν τους δίνουν το δικαίωμα κάποιοι ή αν το πήραν από μόνοι τους και προσπαθούν να εργοστασιοποιήσουν την Παιδεία με τους μαθητές να είναι απλοί αριθμοί, τους εκπαιδευτικούς μηχανές και γενικά να αντιμετωπίζουν την Παιδεία

μέσα από στεγνές λογιστικές πράξεις».

Προσθέτει ότι «εξ όσων γνωρίζουμε μέλη τους είναι μόνο οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων».

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ διαβεβαιώνει την ΟΕΒ, «ότι δεν θα τους επιτρέψουμε και δεν θα αποδεχθούμε να υλοποιήσουν τις όποιες σκέψεις, προθέσεις και επιβουλές τους για υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, που εν μέσω οικονομικής κρίσης επιβάλλεται να στηρίξουμε και να αναβαθμίσουμε και όχι να την συνθλίψουμε προς όφελος της ιδιωτικής»!

Στην γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ αναφέρεται, επίσης, στην έναρξη κύκλου επαφών με τους υποψήφιους Προέδρους της Δημοκρατίας, «με σκοπό να συζητηθούν διεξοδικά, πρωτίστως τα σοβαρότατα θέματα Παιδείας που αναδύονται, αλλά και τα ευρύτερα θέματα των μέτρων που ψηφίζονται και επηρεάζουν τους εκπαιδευτικούς και ολόκληρη την κοινωνία».

Ο κ. Φυλακτού αναφέρει ότι ο κύκλος επαφών άρχισε με συνάντηση με τον Γιώργο Λιλλήκα στο εκλογικό του επιτελείο και με την Μακαρία-Άντρη Στυλιανού στα γραφεία της ΠΟΕΔ με τους οποίους «είχαμε πολύ εποικοδομητικές και χρήσιμες συζητήσεις, ξεκαθαρίσαμε και διασαφηνίσαμε πολλά θέματα που σχετίζονται με την Παιδεία γενικότερα και ειδικότερα με την Εκπαίδευση και ζητήσαμε γραπτές δεσμεύσεις στη βάση σχετικού εγγράφου που τους έχουμε αποστείλει, σχετικά με το μέλλον της Παιδείας του τόπου».

«Κοινός στόχος είναι ότι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες οικονομικές ή άλλες δεν είναι δυνατό να αποδεχθούμε και δεν μας επιτρέπεται να αποδεχθούμε λιγότερη Παιδεία στον τόπο μας, λιγότερη Παιδεία για τα παιδιά μας, για το μέλλον τους, μιας Παιδείας που άρχισε να δέχεται άσχημα ραπίσματα και αν δεν αντιδράσουμε εμείς οι άμεσα εμπλεκόμενοι, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία θα κλάψουμε επί ερειπίων», καταλήγει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα