Η KTOS κατηγορεί την Άγκυρα για πολιτική αφομοίωσης των Τ/κ

17:54 19/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επιστολή – κατηγορητήριο κατά των πολιτικών αφομοίωσης των Τ/κ από την Άγκυρα, απέστειλε η συνδικαλιστική οργάνωση των Τ/κ δασκάλων (KTOS) προς διεθνείς οργανώσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση με αφορμή την ποινική δίωξη κατά οκτώ μελών της σε σχέση με τις διαδηλώσεις της 14ης Δεκεμβρίου κατά της επιβολής κανονισμών σε θέματα παιδείας.

“Από το 1974 η Τουρκία διατηρεί το βόρειο τμήμα της Κύπρου υπό τον ντε φάκτο έλεγχό

της και μεταφέρει πληθυσμό στην Κύπρο στο πλαίσιο της πολιτικής ενσωμάτωσης και αφομοίωσης και συνεχίζει να αλλάζει τις οικονομικές, πολιτιστικές και κοινωνικές δομές των Τ/κ,” αναφέρει στην επιστολή που υπογράφει ΓΓ της οργάνωσης Σενέρ Ελτζίλ, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα.

Σημειώνοντας πως η πίεση στους δασκάλους οι οποίοι αγωνίζονται κατά αυτής της πολιτικής συνεχίζεται, ο κ. Ελτζίλ ότι η Κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με την πίεση του σουνιτικού Ισλάμ στην Τουρκία προσπαθεί να αλλάξει τον κοσμικό χαρακτήρα των Τ/κ.

Αναφέρεται ακόμη ότι ενώ τα σχολεία στα κατεχόμενα ανέρχονται σε 162 υπάρχουν 192 τζαμιά και σημειώνεται ότι παρατηρείται αύξηση στην ανέγερση τζαμιών.

Ενημερώνοντας ότι η ΚTOS πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της λεγόμενης τουρκικής πρεσβείας κατά της απαγόρευσης του χρήσης των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης από τους δασκάλους, ο κ. Ελτζίλ προσθέτει πως καταχωρήθηκαν ποινικέ διώξεις κατά 8 μελών της οργάνωσης και ζητείται ποινή φυλάκισης 20 χρόνων και πρόστιμο €50.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα