Η οικονομική κρίση καταδεικνύει την ανάγκη λύσης στο Κυπριακό, λέει το τ/κ επιμελητήριο

16:59 19/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η οικονομική κρίση και στις δύο πλευρές του νησιού καταδεικνύει την επείγουσα ανάγκη επίτευξης λύσης του Κυπριακό, αναφέρει ο πρόεδρος του τ/κ εμπορικού επιμελητήριου, Γκιουνάι Τζερκέζ, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη συνάντηση με τον νέο Πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζον Κόνιγκ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Τζερκέζ δήλωσε πως υπό την σκοπιά των φυσικών πόρων και του ισοζυγίου στην περιοχή είναι σαφές ότι η μη λύση

δεν ωφελεί κανέναν.

Ο κ. Τσερκέζ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει πως η ΕΕ δεν τήρησε τις υποσχέσεις της, κατά την έκφρασή του, που είχε ως αποτέλεσμα οι Τ/κ να χάνουν την εμπιστοσύνη τους προς την Ένωση.

Υποστήριξε ακόμη ότι το απευθείας εμπόριο των κατεχομένων και οι απευθείας πτήσεις από και προς τα κατεχόμενα θα τερματίσουν το χάσμα μεταξύ των “δύο οικονομικών”, πριν τη λύση και αυτό θα μειώσει το κόστος της λύσης, κατά τον ισχυρισμό του.

Ανέφερε τέλος ότι οι ΗΠΑ έχουν μια πιο δίκαιη στάση στις σχέσεις και με τις δύο πλευρές στο νησί, προσθέτοντας ότι τέτοια προσέγγιση θα συνεισφέρουν προς την κατεύθυνση μιας λύσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα