Ο Ανδρέας Ασσιώτης ανέλαβε Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας

16:07 3/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με την διαβεβαίωση ότι θα καταβάλει κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση των στόχων που έχει θέσει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Ανδρέας Ασσιώτης, ανέλαβε και επισήμως τα καθήκοντά του ως Γενικός Διευθυντής στην παρουσία και της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω και ενώπιον όλων των Διευθυντών Τμημάτων του Υπουργείου Εργασίας πως θα καταβάλω κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια και θα εκδαπανήσω όλο τον χρόνο και κάθε δυνατότητά μου όπως και την εμπειρία

που έχω συσσωρεύσει τα τελευταία χρόνια για να υποστηρίξω την εργασία σας και να συμβάλω στην υλοποίηση των στόχων αυτών», είπε ο κ. Ασσιώτης ο οποίος προηγουμένως ήταν Γενικός Διευθυντής στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κ. Ασσιώτης διαβεβαίωσε τους συναδέλφους του, «ότι θα είμαι συνεχώς δίπλα τους όχι απλά για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα αλλά για να συνδιαμορφώνουμε εφαρμόσιμες πρακτικές και λύσεις ρεαλιστικές, στα πολλαπλά προβλήματα και τις απαιτήσεις της κοινωνίας μας».

Σημείωσε πως θεωρεί «πρωταρχική αποστολή μου τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μέτρων μεταρρύθμισης, αλλαγής και εκσυγχρονισμού».

Ο κ. Ασσιώτης είπε ότι «ως αντίπαλό μου θα θεωρήσω την όποια ενδεχόμενη απόπειρα από οπουδήποτε για συντήρηση του παλιού και του παρωχημένου στον βαθμό που δεν υποβοηθά στις τρέχουσες ανάγκες του τόπου μας».

Κάλεσε όλους «σε συνεργασία ούτως ώστε να επιτύχουμε με τον αποτελεσματικότερο τρόπο την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου και των μνημονιακών δεσμεύσεων αλλά και την υποστήριξη των αναγκών της κοινωνίας μας σε αυτή την δύσκολη περίοδο που περνούμε».

Επεσήμανε πως «αυτή ειδικά την περίοδο, η ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι αυξημένη και επιτακτική στην διαχείριση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολυάριθμοι συμπολίτες μας».

Όπως είπε ο κ. Ασσιώτης «τώρα περισσότερο από οποτεδήποτε άλλο η κοινωνία έχει ανάγκη στήριξης και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων λειτουργεί ως το δίχτυ ασφάλειας για τους ανέργους, τους συνταξιούχους τους ανθρώπους με αναπηρίες και τις οικογένειες τους αλλά και άτομα που χρειάζονται την συμπαράσταση του Υπουργείου Εργασίας».

Ο κ. Ασσιώτης είπε ότι «αναπόφευκτα το Υπουργείο Εργασίας έχει ενισχύσει την εμπλοκή του στην διατήρηση των παραδοσιακά ομαλών εργασιακών σχέσεων στον τόπο μας ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε άλλα Υπουργεία να υλοποιήσουν προγράμματα ανάπτυξης, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και εισοδήματα που θα συμβάλουν στην έξοδό μας από την βαθειά κρίση που δοκιμάζει τις αντοχές μας».

Ο κ. Ασσιώτης είπε ότι μετά την απόφαση για μετακίνησή του από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Εργασίας προσπάθησε να προσδιορίσει «την ουσιαστική διαφοροποίηση των δύο υπουργείων ώστε να μπορέσω να θέσω τις συντεταγμένες της νέας υπηρεσιακής μου πορείας».

Πρόσθεσε ότι «η εβδομάδα που έχω περάσει μαζί σας στο Υπουργείο Εργασίας ήταν αρκούντως διαφωτιστική για μένα»

Εξήγησε ότι «ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ως αποστολή την παροχή ενός πλήθους υπηρεσιών στο σύνολο των πολιτών, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων επικεντρώνει την προσοχή και την δράση του στην παροχή φάσματος ευρέων υπηρεσιών στις ευαίσθητες και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού».

Απευθυνόμενος στην Υπουργό Εργασίας ο κ. Ασσιώτης είπε ότι «από την πρώτη μέρα που σας συνάντησα, κυρία Υπουργέ, διαπίστωσα πόσο προσωπικά και με πόσο πάθος αναλάβατε το έργο του Υπουργείου Εργασίας, τις αγωνίες που έχετε για την έγκαιρη και αποτελεσματική εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας έναντι του μνημονίου και έναντι της κοινωνίας και την έγνοια σας για την χωρίς γραφειοκρατικές αναστολές υλοποίηση του κυβερνητικού έργου».

Η Υπουργός Εργασίας είπε πως «θα πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί γιατί το Υπουργείο έχει τεράστια προβλήματα, όπως αυτό της ανεργίας, που είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόβλημα και υπάρχει ο αντίκτυπος στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων».

Σημείωσε ότι «νέος Γενικός Διευθυντής με τις ικανότητές του, την διοικητική του πείρα, με όλες τις εμπειρίες που έχει αποκτήσει στην δημόσια υπηρεσία θα μας βοηθήσει έτσι ώστε να βοήσουμε και εμείς τους συμπολίτες μας, να υλοποιήσουμε το κυβερνητικό έργο και προπάντων να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στα προβλήματα που ταλανίζουν τους συμπατριώτες μας».

Η κ. Αμιλιανίδου εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα έχουμε μια άριστη επικοινωνία και με όλους τους συνεργάτες μου εδώ στο Υπουργείο οι οποίοι έχουν όλη την καλή διάθεση και την πίστη ότι πρέπει αυτό το Υπουργείο να βοηθήσει τους συμπολίτες μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και πρέπει να εργαστούμε όλοι πολύ σκληρά για να μπορέσουμε να δώσουμε κάτι περισσότερο σε αυτούς που το έχουν ανάγκη» .

Keywords
Τυχαία Θέματα