Έρευνα εναντίον αστυνομικών γιατί απέκρυψαν τη ρίψη πυροβολισμών σε όχημα νεαρών στην Πάφο (Upd)

15:44 3/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Είδηση 15:25

Δύο έρευνες έχει διατάξει ο Αρχηγός Αστυνομίας για το επεισόδιο ρίψης πυροβολισμών εναντίον οχήματος στην Πέγεια, στο οποίο επέβαιναν τρεις νεαροί και τον τραυματισμό ενός εκ των συνοδηγών ο οποίος και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο.

Όπως δήλωσε το μεσημέρι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Νικολέτα Τυρίμου, η πρώτη έρευνα διατάχθηκε για να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η χρήση του υπηρεσιακού πιστολιού και η πειθαρχική έρευνα για να εξακριβωθεί γιατί τα μέλη της Αστυνομίας παρέλειψαν να αναφέρουν

ή απέκρυψαν το θέμα της ρίψης πυροβολισμών.

Σύμφωνα με την κ. Τυρίμου, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για να τεθούν τα μέλη της Αστυνομίας σε διαθεσιμότητα ενώ μέχρι στιγμής κανένας εκ των τριών νεαρών δεν τελεί υπό σύλληψη. Διευκρίνισε μάλιστα ότι το τρίτο άτομο που ήταν στο όχημα, ένας 20χρονος, δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Η κ. Τυρίμου ανέφερε ότι γύρω στις 3 και 45 τα ξημερώματα η Αστυνομία ενημερώθηκε από το Νοσοκομείο Πάφου ότι προσήλθε ένας 20χρονος με θλαστικό τραύμα στον αριστερό ώμο από πυροβολισμό.

Ο νεαρός ανέφερε ότι ήταν συνοδηγός σε όχημα που οδηγούσε 22χρονος και παρέλειψαν να σταματήσουν σε σήμα μοτοσικλετών της Ομάδας Ζ. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν και έριξαν εναντίον τους πέντε πυροβολισμούς ο ένας εκ των οποίων έπληξε τον ανεμοθώρακα του οχήματος και τραυμάτισε τον νεαρό.

Όπως προκύπτει από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις, γύρω στις 10 και τριάντα χθες βράδυ οι Αστυνομικοί διενεργούσαν τροχονομικό έλεγχο στη λεωφόρο Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια όταν αντιλήφθηκαν όχημα χωρίς αριθμούς εγγραφής να κινείται προς την κατεύθυνσή τους. Ο οδηγός έκανε επαναστροφή όταν είδε τους αστυνομικούς και ανέπτυξε ταχύτητα προς αγροτικό δρόμο.

Η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε ότι το όχημα θεωρήθηκε ύποπτο και καταδιώχθηκε ενώ ο οδηγός έκανε απότομους ελιγμούς με κίνδυνο να κτυπήσει τους αστυνομικούς.

Κατά την καταδίωξη ο ένας εκ των αστυνομικών έριξε πέντε πυροβολισμούς σκοπεύοντας τα ελαστικά του οχήματος, το οποίο και συνέχισε την πορεία του και εξαφανίστηκε. Το όχημα εντοπίστηκε το πρωί σε αγροτική περιοχή.

Με βάση τους βαλλιστικούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι ένα βλήμα από πυροβόλο όπλο εισήλθε από την πίσω πλευρά του οχήματος, πέρασε τη θέση του συνοδηγού και εξήλθε από τον ανεμοθώρακα.

Στο όχημα εντοπίστηκαν τέσσερα πλήρη φυσίγγια και διαρρηκτικά εργαλεία. Ο οδηγός του οχήματος ανέφερε στους ανακριτές ότι δεν σταμάτησε για έλεγχο γιατί στο όχημα υπήρχαν ναρκωτικές ουσίες.

Ο Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου Σπύρος Γεωργίου δήλωσε το πρωί στην ανταποκρίτρια του ΚΥΠΕ στην Πάφο ότι το τραύμα δεν έχει επηρεάσει ζωτικά όργανα και η κατάσταση της υγείας του νεαρού περιγράφεται σταθερή και εκτός κινδύνου.

Είδηση 12:35

Νεαρός τραυματίστηκε από σφαίρα κατά τη διάρκεια καταδίωξης από αστυνομικούς, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας. Το επεισόδιο σημειώθηκε χθες βράδυ στην περιοχή των Ποτίμων, στον δρόμο που συνδέει την Κισσόνεργα με την Πέγεια.

Ο 20χρονος από την Κισσόνεργα επέβαινε σε αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 22χρονος και στο οποίο επέβαινε άλλος ένας 20χρονος.

Δυο αστυνομικοί της ομάδας «Ζ», που βρισκόταν στην περιοχή για συνήθη έλεγχο, έκαναν νόημα στον οδηγό να σταματήσει αλλά αυτός ανέπτυξε ταχύτητα. Οι αστυνομικοί άρχισαν να καταδιώκουν το όχημα και στην προσπάθειά τους να το ανακόψουν έκαναν χρήση των υπηρεσιακών τους περιστρόφων .

Ο 22χρονος νεαρός που οδηγούσε το όχημα, ανέπτυξε ταχύτητα, σύμφωνα με την αστυνομία, και προσπάθησε να χτυπήσει τους αστυνομικούς της ομάδας « Ζ» που επέβαιναν στις μοτοσικλέτες τους .

Μια από τις σφαίρες που έριξαν εναντίον του οχήματος έπληξε τον νεαρό στον ώμο. Οι νεαροί κατάφεραν να διαφύγουν. Τις πρώτες πρωινές ώρες ο 20χρονος μετέβη μόνος του στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Πάφου όπου εισήχθη στο χειρουργείο.

Ο διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου Σπύρος Γεωργίου ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ, ανέφερε, πως το τραύμα δεν έχει επηρεάσει ζωτικά όργανα και η κατάσταση της υγείας του νεαρού περιγράφεται σταθερή και εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με τον κ Γεωργίου ο 20χρονος νοσηλεύεται στο ορθοπεδικό θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και επιτηρείται από την αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα