Νεοφύτου και Ταλιαδώρος για τη θέση του Προέδρου στον ΔΗΣΥ, Αναπληρωτής ο Λευτέρης Χριστοφόρου

20:32 15/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Νεότερη ενημέρωση 16:20

Οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέας Ταλιαδώρος θα διεκδικήσουν στις 27 Απριλίου μέσα από την Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση του ΔΗΣΥ την αρχηγία του κόμματος. Και οι δύο υπέβαλαν σήμερα την υποψηφιότητα τους για τη θέση του Προέδρου του ΔΗΣΥ στο πλαίσιο της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων η οποία ολοκληρώθηκε στις 13:00 στα γραφεία του κόμματος.

Την ίδια στιγμή, ο Λευτέρης Χριστοφόρου είναι από σήμερα ο νέος Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ καθώς υπήρξε ο μοναδικός που κατέθεσε υποψηφιότητα για

τη δεύτερη τη τάξει θέση στην ιεραρχία του ΔΗΣΥ.

Υποψηφιότητες για τις τρεις θέσεις Αντιπροέδρου του κόμματος υπέβαλαν συνολικά 14 υποψήφιοι. Οι Αναστασιάδης Κυριάκος (Μέλος Διευρυμένου ΠΓ), Γεωργίου Γιώργος (Βουλευτής), Δράκος Σωτήρης (Μέλος ΠΓ), Ζαχαρίου Ζαχαρίας (Βουλευτής), Ιορδάνου Ονησίφορος (Μέλος Διευρυμένου ΠΓ), Κάρυος Νεκτάριος (ΓΓ Παναγροτικού), Κυπριανού Ανδρέας (Βουλευτής), Κυριακίδου Στέλλα (Βουλευτής), Κωνσταντίνου Κώστας (Βουλευτής), Μιχαηλίδης Ανδρέας (Βουλευτής), Ρότσας Χρήστος (Μέλος ΠΓ), Σαμψών Σωτήρης (Βουλευτής), Σταυρίδης Χαράλαμπος (Πρόεδρος ΝΕΔΗΣΥ) και Χατζησυμεού Παναγιώτης (Μέλος Ανώτατου Συμβουλίου).

Σε δήλωση του μετά τη λήξη της διαδικασίας υποβολής των υποψηφιοτήτων ο Γενικός Οργανωτικός του ΔΗΣΥ Δημήτρης Στυλιανού, ανέφερε ότι «για τη θέση του Προέδρου του κόμματος έχουν υποβληθεί 2 υποψηφιότητες, για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου έχει υποβληθεί μια υποψηφιότητα και ως εκ τούτου ο νέος Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είναι ο Λευτέρης Χριστοφόρου» και πως «για τις τρεις θέσεις Αντιπροέδρων έχουν υποβληθεί 14 υποψηφιότητες».

Σημείωσε δε πως η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση η οποία θα εκλέξει τη νέα ηγεσία του ΔΗΣΥ θα διεξαχθεί στις 27 Απριλίου σε εκλογικά κέντρα σε όλη την Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο. Οπως ανέφερε, δικαίωμα ψήφου έχουν τα 45.000 περίπου μέλη του ΔΗΣΥ αλλά και οι εγγεγραμμένοι φίλοι του κόμματος οι οποίοι ανέρχονται πάνω από 4.000.

Σημείωσε ακόμη πως όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΔΗΣΥ θα παραλάβουν επιστολή με την οποία θα πληροφορούνται τις διαδικασίες της Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης και σε ποιο εκλογικό κέντρο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, στην οποία θα επισυνάπτονται και τα δείγματα των ψηφοδελτίων.

Σε δήλωση του αμέσως μετά την λήξη της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων ο νέος Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου εξέφρασε τις απέραντες ευχαριστίες του στον κόσμο του ΔΗΣΥ που στα 49 του χρόνια, όπως είπε, και αφού διήλθε μέσα από τις τιμημένες επάλξεις της μαθητιώσας νεολαίας, της φοιτητικής παράταξης Πρωτοπορία, της ΝΕΔΗΣΥ και των κομματικών αξιωμάτων, του εμπιστεύεται και αναλαμβάνει με πλήρη συναίσθηση της υπέρτατης ευθύνης «την ιδιαίτερα ψηλή και τιμητική θέση μάχης» του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ.

«Όπως έπραττα όλα αυτά τα χρόνια, να υπηρετώ με πίστη και αφοσίωση και προσήλωση και συνέπεια τον ΔΗΣΥ θα συνεχίσω κατά τον ίδιο τρόπο να υπηρετώ τον απλό άνθρωπο, την κοινωνία και τα υψηλά οράματα του ΔΗΣΥ» πρόσθεσε και εξέφρασε την πεποίθηση πως μόνο με αυτό τον τρόπο «θα καταστήσουμε», όπως είπε, «ισχυρότατη και δυνατότερη, τη μεγάλη φιλελεύθερη, προοδευτική, δημοκρατική, λαϊκή, πατριωτική, εκσυγχρονιστική, μεταρρυθμιστική και ευρωπαϊκή δύναμη του τόπου».

«Θεωρώ ότι σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες που περνά ο τόπος, όλοι μαζί, ο ΔΗΣΥ και η Κυβέρνηση, έχουμε μόνο ένα στόχο και μια δυνατότητα. Να πετύχουμε» συμπλήρωσε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό θα επιτευχθεί «γιατί τούτο επιτάσσει το συμφέρον του τόπου, οι συνθήκες και πολύ περισσότερο το συμφέρον της πατρίδας μας και του Κύπριου πολίτη».

«Θεωρώ πραγματικά ότι είναι η ώρα της ευθύνης και σε αυτή τη δύσκολη ώρα όλοι αναλαμβάνουμε την ευθύνη να υπηρετήσουμε την παράταξη μας» πρόσθεσε.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απάντησε και στις επικρίσεις που διατύπωσε νωρίτερα, υποβάλλοντας την υποψηφιότητα του για την Προεδρία του κόμματος ο Ανδρέας Ταλιαδώρος, για την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ της 11ης Μαρτίου σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας, και στην έκκληση του κ. Ταλιαδώρου όπως «το όποιο βαθύ κομματικό κράτος τον αφήσει να διεξάγει σεμνά τον προεκλογικό του αγώνα μέχρι τέλους χωρίς τρικλοποδιές και κτυπήματα κάτω από την μέση» λέγοντας ότι «τα ίδια τα στοιχεία και τα δεδομένα του ΔΗΣΥ καταδεικνύουν ότι ο ΔΗΣΥ είναι η πλέον δημοκρατική, διάφανη, προοδευτική, εκσυγχρονιστική δύναμη στον τόπο».

«Πραγματοποιούνται εκλογές με 50.000 μέλη και φίλους κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές, πρωτότυπο και αποτελεί ύμνο προς τη Δημοκρατία. Όλες αυτές οι δεκάδες χιλιάδες των μελών που προσήλθαν και ενεγράφησαν και μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και 4.000 φίλοι του κόμματος, πιστεύω ότι δίνουν την ισχυρότερη απάντηση σε όσους θεωρούν ότι δεν ήταν επαρκής ο χρόνος, που εδώ και ένα χρόνο ήταν ανοικτοί οι κατάλογοι για εγγραφή μελών» είπε.

«Πιστεύω αποτελεί ανέκδοτο ο οποιοσδήποτε να επικαλείται στον ΔΗΣΥ ότι υπάρχει βαθύ κόμμα. Όταν εμείς οι ίδιοι που είμαστε αψευδείς μάρτυρες της πορείας αυτής του ΔΗΣΥ, είμαστε άνθρωποι οι οποίοι ξεκινήσαμε ως απλά μέλη της μαθητιώσας νεολαίας και φτάσαμε μέχρι εδώ με αγώνα, με προσπάθεια και με εκλογές και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες» πρόσθεσε.

«Πιστεύω ότι ένα κόμμα που κατόρθωσε με σκληρούς αγώνες να διαγράψει μια ιστορική πορεία, αποτελεί προσβολή προς τα το κόμμα, τα μέλη και σε αυτούς που υπηρέτησαν τον ΔΗΣΥ, τον πατριάρχη του το Γλαύκο Κληρίδη, τον Γιαννάκη Μάτση και τον Νίκο Αναστασιάδη, κάποιοι να μιλούν σήμερα ότι δημιούργησαν βαθύ κόμμα» συμπλήρωσε για να προσθέσει ότι «ο ΔΗΣΥ ήταν, είναι και παραμένει το πλέον ανοικτό και διαφανές κόμμα και δεν χρειάζεται κανένας να το πιστοποιήσει, καθώς το πιστοποιεί η ίδια η ζωή, η ίδια η ιστορία, οι ίδιες οι επιτυχίες, η ίδια η παρουσία του ΔΗΣΥ».

Νεότερη ενημέρωση

Μέσα από την Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση του ΔΗΣΥ, η οποία θα διεξαχθεί στις 27 Απριλίου, θα προκύψει τελικά ο νέος Πρόεδρος του κόμματος, θέση την οποία θα διεκδικήσουν ο μέχρι σήμερα Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου και το Μέλος του Πολιτικού Γραφείου Ανδρέας Ταλιαδώρος.

Στη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου εξελέγη χωρίς ανθυποψήφιο ο μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος και Βουλευτής (Επαρχία Αμμοχώστου) του κόμματος Λευτέρης Χριστοφόρου.

Τις τρεις θέσεις των Αντιπροέδρων θα διεκδικήσουν συνολικά 14 υποψήφιοι, οι Αναστασιάδης Κυριάκος (Μέλος Διευρυμένου ΠΓ), Γεωργίου Γιώργος (Βουλευτής), Δράκος Σωτήρης (Μέλος ΠΓ), Ζαχαρίου Ζαχαρίας (Βουλευτής), Ιορδάνου Ονησίφορος (Μέλος Διευρυμένου ΠΓ), Κάρυος Νεκτάριος (ΓΓ Παναγροτικού), Κυπριανού Ανδρέας (Βουλευτής), Κυριακίδου Στέλλα (Βουλευτής), Κωνσταντίνου Κώστας (Βουλευτής), Μιχαηλίδης Ανδρέας (Βουλευτής), Ρότσας Χρήστος (Μέλος ΠΓ), Σαμψών Σωτήρης (Βουλευτής), Σταυρίδης Χαράλαμπος (Πρόεδρος ΝΕΔΗΣΥ) και Χατζησυμεού Παναγιώτης (Μέλος Ανώτατου Συμβουλίου).

Όπως δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων, ο Γενικός Οργανωτικός του κόμματος Δημήτρης Στυλιανού, η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση θα διεξαχθεί στις 27 Απριλίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν περίπου 50.000 μέλη και φίλοι του ΔΗΣΥ που έχουν εγγραφεί στους καταλόγους. Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί σε παγκύπρια βάση με το στήσιμο καλπών σε όλη την επικράτεια της Κύπρου ενώ θα λειτουργήσουν και εκλογικά κέντρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Λονδίνο.

Αρχική ενημέρωση

Μια δεύτερη διαφορετική επιλογή θέλει να δώσει στους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ ο Ανδρέας Ταλιαδώρος με την υποβολή υποψηφιότητας για την προεδρία του κόμματος, όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος.

Ο κ. Ταλιαδώρος, Μέλος του ΠΓ του ΔΗΣΥ, είπε ότι απευθύνεται «στις 45 και πλέον χιλιάδες μέλη και φίλους του ΔΗ.ΣΥ για να τους δώσω μια δεύτερη διαφορετική επιλογή παρουσιάζοντας τους στη συνέχεια του προεκλογικού τις ολοκληρωμένες μου θέσεις και απόψεις για το μέλλον του Δημοκρατικού Συναγερμού».

Ανέφερε ότι νιώθει «έτοιμος και έμπειρος αρκετά για να διεκδικήσει την Προεδρία του ΔΗ.ΣΥ» και να υπηρετήσει πιστά τον τόπο.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Ταλιαδώρος είπε ότι «έρχονται κάποιες στιγμές στη ζωή του κάθε ανθρώπου που πρέπει οι αποφάσεις του να συνάδουν με τη συνείδηση του. Καταθέτω σήμερα με πλήρη επίγνωση του τι κάνω, την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του Δημοκρατικού Συναγερμού, γιατί η ευθύνη μου απέναντι στα μέλη του κόμματος δεν μου επιτρέπει να μην το κάνω».

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, είπε ο κ. Ταλιαδώρος, «δεν πρέπει να είναι μόνο Συναγερμός αλλά και Δημοκρατικός. Και Δημοκρατικός είναι όταν διεξάγονται εκλογές».

Ανέφερε ότι είναι ενεργό μέλος του ΔΗ.ΣΥ από την ίδρυση του και συμμετείχε σε όλους τους αγώνες του κόμματος από το 1976 στη μαθητική του νεολαία υπό τον αείμνηστο Μανώλη Χριστοφίδη ενώ με το «συναγωνιστή Αβέρωφ είμαστε πολιτικά παιδιά του Νίκου Αναστασιάδη και του Γιαννάκη Κασουλίδη και πολιτικά εγγόνια του Γλαύκου Κληρίδη και του Γιαννάκη Μάτση».

Είπε ότι ξεκίνησε μαζί με τον Αβέρωφ Νεοφύτου πριν 30 χρόνια την πορεία όταν εξελέγη Γενικός Γραμματέας της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ και ο κ. Νεοφύτου Επαρχιακός Γραμματέας της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ Πάφου.

«Ήταν επιλογή μου να είμαι στη δεύτερη γραμμή της επικαιρότητας μέσα από τις διάφορες θέσεις που κατείχα ανελλιπώς όλο αυτό τον καιρό με τα τελευταία χρόνια να εκλέγομαι σε τρεις διαδοχικές θητείες στο πολιτικό γραφείο του κόμματος», διευκρίνισε.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Ταλιαδώρος παρέθεσε σκέψεις του, όπως είπε, για προβληματισμό, λέγοντας ότι ο ΔΗΣΥ «δεν είναι οικογενειακή επιχείρηση και δεν πρέπει να έχει ούτε δακτυλίδια ούτε επετηρίδες».

Παράλληλα είπε ότι ο ΔΗΣΥ είναι ένα δημοκρατικό πολιτικό κόμμα και πρέπει να επιδιώκει να έχει πάντα διάφανες δημοκρατικές διαδικασίες. «Αυτά μας δίδαξε, και αυτά έπραττε τόσα χρόνια ο Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος δεν φοβήθηκε ποτέ τις δημοκρατικές διαδικασίες, αντίθετα τις επεδίωκε με πάθος», σημείωσε.

Ο κ. Ταλιαδώρος είπε ότι διαφώνησε έντονα στη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου της Δευτέρας, λέγοντας ότι «με την απόφαση μας για < express > συνέδριο σκοτώνουμε τη διαδικασία ανοίγματος του ΔΗ.ΣΥ προς την κοινωνία. Πώς είναι δυνατόν να θέλουμε κοντά μας την κοινωνία και την ίδια ώρα να λέμε στους φίλους, σας δίνουμε μόνο τρεις μέρες για να εγγραφείτε στο μητρώο φίλων για να έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε στην εκλογική διαδικασία;», διερωτήθηκε ο κ. Ταλιαδώρος.

Ανέφερε ότι υποστήριξε έντονα στο ΠΓ τη θέση ότι το συνέδριο έπρεπε να γίνει στις 12 Μαΐου που είναι μια ημερομηνία απόλυτα σύμφωνη με το καταστατικό, ούτως ώστε να δοθεί στους φίλους του κόμματος τουλάχιστον 15 μέρες για την εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους.

Πρόσθεσε ότι δεν γίνεται το συνέδριο να έχει εγκρίνει πριν ένα χρόνο με εισήγηση του Νίκου Αναστασιάδη, το άνοιγμα στην κοινωνία και τον εκσυγχρονισμό του ΔΗ.ΣΥ, υιοθετώντας τη διαδικασία των Φίλων του ΔΗ.ΣΥ για να ψηφίσουν για την ανώτατη ηγεσία, θέση που επανέλαβε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τουλάχιστον 10 φορές στον προεκλογικό του αγώνα, «και να ερχόμαστε εμείς να προσβάλλουμε με αυτό τον τρόπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έτσι θα εννοούμε την στήριξη μας στον Πρόεδρο και την ενδυνάμωση του αρχίζοντας με τρικλοποδιές;», όπως είπε.

Κάλεσε το «όποιο βαθύ κομματικό κράτος υπάρχει», όπως είπε, να τον αφήσει να διεξάγει σεμνά τον προεκλογικό του αγώνα «μέχρι τέλους χωρίς τρικλοποδιές και κτυπήματα κάτω από την μέση. Ας αφήσουμε τη Δημοκρατία να λειτουργήσει», είπε, προσθέτοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα δώσει δημοσιογραφική διάσκεψη για να παρουσιάσει λεπτομερώς τις θέσεις και τις απόψεις μου για όλα τα θέματα.

Keywords
Αναζητήσεις
ταλιαδωρος βουλευτης
Τυχαία Θέματα