Δεν θα μας γονατίσει η οικονομική κρίση, διαμηνύει ο Ομήρου από το Λονδίνο

19:42 15/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το μήνυμα ότι Κύπρος και Ελλάδα θα ξεπεράσουν τις οικονομικές δυσκολίες έστειλε από το Λονδίνο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις σημερινές οικονομικές δυσκολίες τόσο στην Κύπρο όσο

και στην Ελλάδα. Δίνουμε το μήνυμα, πιστεύω αμφότεροι, να μη διανοηθεί κανείς ότι αυτή η κρίση θα μας γονατίσει και ότι θα καταστούμε ευάλωτοι αποδεχόμενοι ελλειμματική και άδικη λύση, είτε στο κυπριακό πρόβλημα, είτε στα υπόλοιπα εθνικά ζητήματα. Στώμε παρόντες, μάχιμοι και αποφασιστικοί» δήλωσε ο κ. Ομήρου, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, Γρηγόριο.

Ο κ. Ομήρου υπέδειξε ότι «ο ρόλος του Αρχιεπίσκοπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας δεν περιορίζεται μόνο στην άσκηση των εκκλησιαστικών καθηκόντων, αλλά εκτείνεται και σε ένα εθνικό ρόλο».

«Είναι γρηγορούσα και αγρυπνούσα η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων, αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος προσωπικά, για τη συντήρηση του εθνικού φρονήματος, στους σημερινούς δύσκολους καιρούς που διέρχεται η πατρίδα μας, είναι στήριγμα, δηλαδή, για τον δοκιμαζόμενο Ελληνισμό στη Μεγάλη Βρετανία» πρόσθεσε.

Ο Γιαννάκης Ομήρου ανέφερε ότι ο ρόλος που διαδραματίζουν η κυπριακή και ελληνική παροικία είναι πολύτιμος, γιατί δίνουν καθημερινά μάχες για να πληροφορούνται σωστά οι Βρετανοί και τα κέντρα λήψης αποφάσεων για τη συνεχιζόμενη τουρκική επεκτατική πολιτική και καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για μια σωστή λύση του κυπριακού προβλήματος.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Βουλής είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου Πήτερ Δρουσιώτη, με τον οποίο, όπως είπε, αντάλλαξαν απόψεις για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την Κύπρο, αλλά και για το ρόλο που διαδραματίζει η παροικία στη Μεγάλη Βρετανία.

Αύριο ο κ. Ομήρου θα συναντήσει πολιτικούς, Βουλευτές και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, και το βράδυ θα παραστεί στη χοροεσπερίδα της ΕΔΕΚ Ηνωμένου Βασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα