Στενότερη συνεργασία, περαιτέρω αξιοποίηση της διασποράς ζητά η Ομοσπονδία Η.Β.

19:53 15/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η σημασία του έργου και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρός της Πήτερ Δρουσιώτης με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου, που πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στο Λονδίνο.

Ο κ. Δρουσιώτης ενημέρωσε το συνομιλητή του για το κρίσιμο έργο που επιτελείται ως προς την ενημέρωση των Βρετανών «έναντι της επιθετικής και καλά οργανωμένης προπαγάνδας της Τουρκίας και των συνηγόρων της».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας

μετέφερε την αποφασιστικότητα της οργανωμένης παροικίας να αναβαθμίσει αυτό το έργο έτι περαιτέρω παρά τα εμπόδια. Υπογράμμισε την έμφαση που αποδίδει η Ομοσπονδία στη διαρκή ανάπτυξη και ανανέωσή της, στην αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων και ταλέντων, στη στοχευμένη επικοινωνία με πολιτικούς και ΜΜΕ, στην πρωτίστως εξωστρεφή εστίασή της και στην ενότητα των επιδιώξεών της, στην καλλιέργεια πολλαπλών στρατηγικών συμμαχιών και στις προσπάθειές της να κινητοποιήσει την ευρύτερη κυπριακή διασπορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κ. Ομήρου άκουσε ότι αποδίδεται ξεχωριστή σημασία στη συνεχή ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των κυπριακών πολιτικών θεσμών και της ηγεσίας της κυπριακής παροικίας στη Βρετανία καθώς και σε άλλα σημαντικά κέντρα εξουσίας στο εξωτερικό. Κατά τον κ. Δρουσιώτη, «η κυπριακή και ευρύτερη ελληνική διασπορά είναι ένα από τα πλέον σημαντικά πλεονεκτήματα που έχει το νησί». Ζήτησε την περαιτέρω αξιοποίησή της με μια σειρά πρακτικών μέτρων για την επίτευξη των βασικών στόχων: την πολιτική δραστηριοποίηση που σχετίζεται με το Κυπριακό και την οικονομική διπλωματία που σχετίζεται με τις προσπάθειες επίλυσης των οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Κύπρος.

Ο κ. Δρουσιώτης εξήγησε στον Πρόεδρο της Βουλής ότι σκοπεύει να θίξει τα ζητήματα αυτά με όλους τους κορυφαίους πολιτικούς στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Αναστασιάδη, με κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται.

Από την πλευρά του ο κ. Ομήρου παρουσίασε στο συνομιλητή του το περίγραμμα των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στην Κύπρο, ευχαρίστησε την ομογένεια για το έργο της και εξέτεινε την αλληλεγγύη και υποστήριξή του από τη θέση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Οι κ.κ. Δρουσιώτης και Ομήρου ολοκλήρωσαν τη συνάντησή τους συμφωνώντας ότι η στενότερη συνεργασία και συντονισμός μεταξύ της κυπριακής πολιτικής ηγεσίας και του οργανωμένου κυπριακού κινήματος της διασποράς σε σημαίνοντα κέντρα αποφάσεων, όπως η Βρετανία, είναι αναγκαίες συνθήκες για την επιτυχή κατάληξη προσπαθειών που γίνονται στο εξωτερικό υπέρ της Κύπρου. Συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή στο μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα