Ο Δήμος Λευκωσίας επιχορήγησε 19 οργανώσεις

15:25 22/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ποσό ύψους 57.860 ευρώ σε 19 οργανώσεις για επιχορήγηση των κοινωνικών τους προγραμμάτων επέδωσε σήμερα ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο.

Σε ομιλία του στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος Λευκωσίας είπε ότι «για μας, ως τοπική αρχή, η παροχή υπηρεσιών και η στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού αποτελεί αφενός προτεραιότητά μας και αφετέρου, η ανταπόκριση στα προβλήματα των δημοτών, καθώς και η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, μέσα από την παροχή υψηλού επιπέδου κοινωνικές υπηρεσίες πρόνοιας και

η κοινωνική αλληλεγγύη, αποτελεί πρόκληση για συνεχή βελτίωση».

Ο κ. Γιωρκάτζης είπε ότι «μέσα στα πλαίσια αυτής της φιλοσοφίας, ο Δήμος Λευκωσίας έρχεται αρωγός στα προγράμματα που έχουν αναπτυχθεί και λειτουργούν με επιτυχία σε κοινοτικό και εθελοντικό επίπεδο εντός δημοτικών ορίων, αναγνωρίζοντας ακριβώς την πολύτιμη συμβολή σας στην προσπάθεια για αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών της πόλης».

Ανέφερε ότι «για το 2013, το ύψος της επιχορήγησης που λαμβάνουν οι 19 οργανώσεις ανέρχονται συνολικά σε €57.860 και αυτή είναι ακόμη μια απόδειξη ότι ο Δήμος μας, εν μέσω σοβαρής οικονομικής κρίσης, ενισχύει την κοινωνική προσφορά στηρίζοντας τους φορείς της».

Ωστόσο, είπε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, «η ανάγκη διαφόρων εθελοντικών προγραμμάτων και οργανώσεων για ενίσχυση και στήριξη, ώστε να συνεχίσουν να επιτελούν αξιόλογο έργο και να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες, σε συνδυασμό με την αδυναμία του Δήμου της πρωτεύουσας να αυξήσει το κονδύλι επιχορήγησης για κάλυψη περισσότερων προγραμμάτων ή αύξηση των ποσών των επιχορηγήσεων για κάποια προγράμματα, και ενόψει του προγραμματισμού του Δήμου για το 2014, οδήγησε το Δημοτικό Συμβούλιο στην απόφαση να διαφοροποιήσει την πολιτική επιχορήγησης των προγραμμάτων και οργανώσεων».

Εξήγησε ότι «η διαφοροποίηση της πολιτικής γίνεται ώστε η επιχορήγηση των προγραμμάτων και οργανώσεων να γίνεται με ανοικτές διαδικασίες, αφού δικαίωμα αίτησης θα έχουν όλες οι οργανώσεις – προγράμματα που δραστηριοποιούνται εντός των δημοτικών μας ορίων, και ταυτόχρονα να παρέχεται στο Δήμο Λευκωσίας η δυνατότητα για πιο στοχευμένη διαχείριση του κονδυλίου αναλόγως των υπηρεσιών, του αριθμού ατόμων που εξυπηρετεί η κάθε οργάνωση και άλλων συναφών παραγόντων».

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας είπε ότι «προς το σκοπό αυτό, η κάθε οργάνωση που επιθυμεί να επιχορηγείται, πέραν από την αίτησή της προς το Δήμο, θα υποβάλλει και συμπληρωματικές πληροφορίες – έντυπα τα οποία θα αξιολογούνται από τα αρμόδια όργανα του Δήμου, όπως ελεγμένοι λογαριασμοί, κατάλογος δράσεων και παρεχόμενων υπηρεσιών, αριθμός ατόμων που απασχολούνται και εξυπηρετούνται σε κάθε πρόγραμμα κ.λπ».

Περαιτέρω, ο κ. Γιωρκάτζης, ανέφερε ότι ο Δήμος Λευκωσίας, «επιθυμώντας την αναβάθμιση και την πιο στενή συνεργασία – επικοινωνία με τα προγράμματα και τις εθελοντικές οργανώσεις αυτές, προγραμματίζει παράλληλα να πραγματοποιήσει και επί τόπου επισκέψεις στο χώρο λειτουργίας των οργανώσεων προγραμμάτων από αντιπροσωπεία μελών της Επιτροπής Προνοίας και υπηρεσιακών του Δήμου Λευκωσίας, με σκοπό την ενημέρωση και αξιολόγηση της δράσης του κάθε προγράμματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα