Λιλλήκας: Κατέρρευσε η πολιτική Αναστασιάδη

15:24 22/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη για εξευμενισμό της Τουρκίας με υποχωρήσεις στο κοινό ανακοινωθέν αλλά και το άνοιγμα νέων ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι, στα γραφεία του κόμματος, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ακόμα ότι οι δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού στην έδρα της ΕΕ αποτελούν «φτύσιμο των ψευδαισθήσεων» – κατά την έκφρασή του – στις οποίες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκτιζε την πολιτική

του και όχι «ψιλοβρόχια».

Πρόσθεσε ότι όσο η κυπριακή πλευρά υποχωρεί, τόσο περισσότερο αποθρασύνεται η Τουρκία, ενώ κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αναστείλει μονομερώς την ενταξιακή διαδικασία της Άγκυρας «αν θέλει να ανοίξει ο δρόμος για μια λύση που θα δίνει συνέχεια στην Κυπριακή Δημοκρατία και θα ανατρέπει τα κατοχικά δεδομένα».

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε τέλος ότι αναμένει από τον κ. Ντάουνερ, κατά την ενημέρωση των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Γενικό Γραμματέα στην έκθεσή του και τη Βρετανία στο σχέδιο ψηφίσματος για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ να στιγματίσουν τη διχοτομική λύση που επιδιώκει ο κ. Ερντογάν.

«Αφού η Βρετανία άλλαξε πολιτική, όπως διατυμπανίζει ο Πρόεδρος, έχει τώρα την ευκαιρία να το αποδείξει» κατέληξε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα