Νέα δίωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στις Βάσεις

17:22 22/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε νέα δίωρη στάση εργασίας προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στις Βρετανικές Βάσεις, διαμαρτυρόμενοι για τη μονομερή, όπως αναφέρουν, απόφαση των Βρετανών να παγοποιήσουν την ΑΤΑ και τις προσαυξήσεις των απολαβών τους.

Σχεδόν ένα μήνα μετά την τελευταία 2ωρη αποχή

από την εργασία τους, οι διαμαρτυρόμενοι αναγκάστηκαν να επαναλάβουν την απεργία, αφού όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής των συντεχνιών τους Χρήστος Τζιαπούρας, η Διοίκηση των Βάσεων τηρεί σιγήν ιχθύος όσον αφορά τις προθέσεις της.

Ανέφερε ότι, αίτημα των εργαζομένων είναι η εφαρμογή των συμφωνιών που υπογράφηκαν μεταξύ των δυο μερών.

“Η απώλεια δεκάδων χιλιάδων ευρώ, των εργαζομένων στα ταμεία προνοίας και στις συντάξεις δεν είναι θέμα το οποίο πρέπει να πάρει βάθος χρόνου, είναι θέμα το οποίο αφορά το χρονικό διάστημα της οικονομικής κρίσης”, είπε και χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι το πρόβλημα έχει επιλυθεί για το προσωπικό που εργάζεται σε ανάδοχες εταιρείες, ενώ οι ΒΒ δεν ξεκαθαρίζουν τα σχέδια τους στους δικούς τους υπαλλήλους.

Ωστόσο, ο κ. Τζιαπούρας εξέφρασε την ελπίδα ότι κάποιες πληροφορίες που υπάρχουν για αναθεώρηση της απόφασης από τους Βρετανούς την ερχόμενη εβδομάδα, θα έχουν θετική κατάληξη, προειδοποιώντας σε αντίθετη περίπτωση, με δυναμικότερα μέτρα.

Από πλευράς των ίδιων των εργαζομένων δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης εκδήλωσης διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της τελετής ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα