Ν. Παπαδόπουλος: “Ανησυχητική εξέλιξη η δήλωση Σόϊμπλε”

09:54 1/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η χθεσινή δήλωση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Γούλφκαν Σόϊμπλε ότι «…δεν έγιναν ακόμη ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με την Κύπρο και δεν αναμένεται αυτές να ξεκινήσουν πριν το 2013…» αποτελεί μία άκρως ανησυχητική εξέλιξη, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του, ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Σημειώνεται δε ότι ο κ. Σόϊμπλε, την ίδια στιγμή που προέβαινε στη πιο πάνω δήλωση, αναγνώριζε ότι η χώρα μας ενδεχομένως να μην είναι σε

θέση να πληρώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων τον Δεκέμβριο. Με άλλα λόγια φαίνεται να μην απασχολεί, ή τουλάχιστον να μην συγκινεί, τους Ευρωπαίους εταίρους μας το ότι η Κύπρος αντιμετωπίζει τον άμεσο και σοβαρό κίνδυνο στάσης πληρωμών αν δεν λάβει βοήθεια. Φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας εξακολουθούν να θεωρούν ότι ‘…δεν ανταποκρίνεται ικανοποιητικά η Κυπριακή Δημοκρατία στη διαδικασία…’ όπως μας προειδοποίησε πριν από λίγες μέρες ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζ. Κ. Γιούγκερ», προσθέτει.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει άμεσα να εξηγήσει στο λαό γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πιστεύουν ότι μέχρι σήμερα δεν έγιναν «ουσιαστικές διαπραγματεύσεις» με την Τρόικα. «Πρέπει να μας πει ποιο είναι το «Σχέδιο Β» σε περίπτωση που θα επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη του κ. Σόϊμπλε. Πρέπει να μας διευκρινίσει πού θα βρει τα χρήματα για ν’ αποφύγει η χώρα μας τη στάση πληρωμών το Δεκέμβριο», συμπλήρωσε.

Προσθέτει, τέλος, ότι πρέπει να συγκληθεί έκτακτο Εθνικό Συμβούλιο για την οικονομία για να συζητηθούν όλα τα πιθανά σενάρια που θα έχει να αντιμετωπίσει η Κύπρος τις επόμενες κρίσιμες μέρες και εβδομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα