Ένα εκ. δολάρια από Ρ. Μέντοχ για τους πληγέντες του Σάντι

09:44 1/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ ανακοίνωσε ότι προσφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια για τα θύματα του κυκλώνα Σάντι και κάλεσε και άλλους επιχειρηματίες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

«Η News Corp έδωσε ένα εκατομμύριο δολάρια για να στηρίξει τις πληγείσες οικογένειες στη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρζι. Ελπίζω πως και άλλες επιχειρήσεις θα κάνουν το ίδιο», έγραψε ο κ. Μέρντοχ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Βοήθεια

στις ΗΠΑ για τους πληγέντες πρότεινε ο αρχηγός ισλαμιστικής οργάνωσης στο Πακιστάν, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις στη Βομβάη το 2008.

Ο Χαφίζ ΣαΪντ, ηγέτης της οργάνωσης Λασκάρ-ι-Τάιμπα, επισήμανε σε ανακοίνωσή του πως η φιλανθρωπική του οργάνωση Τζαμάατ-ουντ-Ντάουα είναι έτοιμη να βοηθήσει τα θύματα του κυκλώνα Σάντι.

Η Ουάσινγκτον αρνήθηκε την προσφορά και ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ επισήμανε «το σεβασμό των ΗΠΑ προς την ισλαμική παράδοση για την προσφορά βοήθειας προς όποιον έχει ανάγκη όπου και αν βρίσκεται, αλλά η συγκεκριμένη προσφορά είναι εντελώς ανούσια για μας».

Οι ΗΠΑ τον περασμένο Απρίλιο ανακοίνωσαν πως δίνουν αμοιβή δέκα εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη και την καταδίκη του Σαϊντ, ο οποίος μετά τις επιθέσεις στη Βομβάη αφέθηκε ελεύθερος όταν πακιστανικό δικαστήριο έκρινε πως δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις για την ενοχή του.

Προβλήματα στη γεωργική παραγωγή προκάλεσε ο κυκλώνας Σάντι στο πέρασμά του από την Κούβα, σύμφωνα έκθεση τεχνικών του ΟΗΕ.

«Οι επιπτώσεις στον τομέα της γεωργίας θα είναι σημαντικές στη χώρα, όχι μόνο στη νοτιοανατολική Κούβα όπου καταστράφηκαν περίπου 100.000 εκτάρια καλλιεργήσιμης γης», κυρίως με ζαχαροκάλαμο, μπανάνες και λαχανικών,  διευκρινίζεται στην έκθεση.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι «ο κυκλώνας αυτός ήταν ο πλέον καταστροφικές για τη χώρα τα τελευταία πενήντα χρόνια».

Από τον κυκλώνα καταστράφηκαν 17.221 σπίτια και άλλες 188.179 υπέστησαν ζημιές.

Έκκληση στους διεθνείς εταίρους και στο Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη να βοηθήσουν την Αϊτή να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του κυκλώνα Σάντι απηύθυνε από το Πορτ-ο-Πρενς ο πρίγκιπας Χαακόν της Νορβηγίας.

«Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι τρομακτικό. Πολλές οικογένειες έχουν υποστεί σκληρά πλήγματα. Ελπίζω οι εταίροι της Αϊτής και ο ΟΗΕ να βοηθήσουν τη χώρα», δήλωσε ο 39χρονος πρίγκιπας που είναι πρέσβης καλής θέλησης του Προγράμματος για την Ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα