Μόνο με άδεια από το ΤΠΑ πτήσεις υπερέλαφρων αεροσκαφών

16:27 15/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η πτήση υπερέλαφρων, αλεξίπτερων ή παρόμοιων αεροσκαφών και τηλεκατευθυνόμενων επιτρέπεται στην Κύπρο μόνο κατόπιν συγκεκριμένης έγκρισης από το ΤΠΑ σε συγκεκριμένες περιοχές, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, μετά από περιστατικά επικίνδυνων πτήσεων που σημειώθηκαν πρόσφατα, ενώ συμπληρώνεται ότι παραβάτες θα διώκονται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας πληροφορεί το κοινό και

ιδιαίτερα όσους ασχολούνται με τον αεραθλητισμό και αερομοντελισμό ότι η πτήση αεροσκαφών οποιουδήποτε μεγέθους και για οποιοδήποτε σκοπό στην Κύπρο διέπεται από εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, κάτι που, όπως προστίθεται, γίνεται για τη δική τους ασφάλεια όπως και για την ασφάλεια των αερομεταφορών.

Συμπληρώνεται ότι πριν από κάθε πτήση, η ενημέρωση του Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας στους Πύργους Ελέγχου Λάρνακας ή Πάφου, είναι απαραίτητη. Ακόμη αναφέρεται ότι υπήρξαν πρόσφατες περιπτώσεις πτήσεων στην περιοχή Μενεού/Περβολιών καθώς και σε περιοχές με ανεμογεννήτριες, οι οποίες παραβιάζουν τη νομοθεσία, βάζοντας σε κίνδυνο ζωές και περιουσία.

Το Τμήμα καλεί τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνούν μαζί του για όποια πληροφορία χρειάζονται, στο τηλέφωνο επικοινωνίας 22404152, ή μέσω της ιστοσελίδας www.mcw.gov.cy/dca, ενώ ενημερώνει ότι οι παραβάτες θα καταγγέλλονται και θα διώκονται για ποινικά αδικήματα που επισύρουν εκτός των άλλων ποινών και ποινή φυλάκισης.

Τέλος, γίνεται έκκληση σε όσους εκδράμουν σε περιοχές κοντά στους διαδρόμους των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου να αποφεύγουν να πετούν χαρταετούς, καθώς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τις πτήσεις και να προκαλέσουν ανησυχία στο ιπτάμενο προσωπικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα