Μητρικός θηλασμός: Μύθοι & Αλήθειες

19:05 10/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο μητρικός θηλασμός είναι αδιαμφισβήτητα από τα πιο πολύτιμα δώρα που μπορεί να προσφέρει μια νέα μητέρα στο μωρό της. Τα πλεονεκτήματα του θηλασμού είναι γενικότερα γνωστά αλλά ο αριθμός των μητέρων που ξεκινούν να θηλάζουν τα βρέφη τους παραμένει μικρός. Κι αυτό συμβαίνει γιατί πολλές είναι οι προκαταλήψεις που αποτρέπουν τις νέες μητέρες από το να θηλάσουν τα βρέφη τους. Ακόμη, μικρότερος είναι ο αριθμός των μητέρων που εξακολουθούν να θηλάζουν μέχρι τουλάχιστον τον έκτο μήνα, όπως συνιστά η Παγκόσμια Οργάνωση

Υγείας.

Γιατί να θηλάσω το μωρό μου;

Τα βρέφη που θηλάζουν προστατεύονται από διάρροιες και στομαχικές διαταραχές, λοιμώξεις του αναπνευστικού και ωτίτιδες. Ιδιαίτερα όταν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό με αλλεργίες, άσθμα και έκζεμα ο αποκλειστικός θηλασμός προστατεύει από αυτά.

Το μητρικό γάλα είναι εύκολο στην πέψη, οπότε μειώνει τη συχνότητα δυσκοιλιότητας και κωλικών. Επίσης, ο θηλασμός βοηθά στην ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού, την κανονική ανάπτυξη των δοντιών και είναι ανέξοδος και πρακτικός. Για τη μητέρα εκτός από το συναισθηματικό δεσμό με το βρέφος, παρέχει προστασία από την οστεοπόρωση, τον καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών.

Με το θηλασμό θα χαλαρώσει το στήθος μου. Μύθος!

Η εγκυμοσύνη με τις …

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα