Σε δέκα δικοινοτικούς επιχειρηματικούς συνεταιρισμούς το Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου

18:41 10/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δέκα δικοινοτικοί επιχειρηματικοί συνεταιρισμοί βραβεύτηκαν σήμερα με το Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου για την Επιχειρηματική Συνεργασία στην Κύπρο στο πλαίσιο ειδικής τελετής που διοργάνωσε το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Στέλιος» στο Chateau Status στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία.

Κάθε ομάδα που αποτελούνταν από τουλάχιστον ένα/μία Ελληνοκύπριο/α και ένα/μία Τουρκοκύπριο/α επιχειρηματία που δουλεύουν μαζί προς όφελος του νησιού, έλαβε από τον ιδρυτή

της easyJet, Στέλιο Χατζηιωάννου το ποσό των €10.000 με τη μορφή μιας γιγαντιαίας επιταγής.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Στέλιος Χατζηιωάννου ανέφερε πως φέτος παραλήφθηκαν περισσότερες αιτήσεις από νεοσυσταθέντες συνεταιρισμούς και πως το γεγονός αυτό αποτελεί απτή απόδειξη ότι το επιχειρηματικό πνεύμα είναι ζωντανό και υγιές στην Κύπρο, «ειδικά αυτές τις εποχές των εξαιρετικών οικονομικών δυσκολιών», και ότι οι επιχειρηματίες και από τις δύο πλευρές της πράσινης γραμμής συνεχίζουν να διατηρούν τη δέσμευση τους στην ειρήνη και τη συμφιλίωση.

Συνεχάρη παράλληλα τους βραβευθέντες επιχειρηματίες και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία.

Οι νικητές των βραβείων είναι:

1. Ελένη και Αϊντίν – Literary Agency Cyprus: Αυτός ο μακρόχρονος συνεταιρισμός υποστηρίζει τη δουλειά των γυναικών συγγραφέων και ποιητριών σε όλη την Κύπρο και τη διασπορά μέσω της πρωτοβουλίας του “Whirling Words” (“Περιστρεφόμενες Λέξεις”)

2. Αλέξης, Κώστας και Τόλγκα – NRG Web Radio: Το διαδικτυακό NRG Radio εκπέμπει ζωντανά και φέρνει τις τελευταίες διεθνείς επιτυχίες σε όλο το νησί (δείτε www.nrgradio.com.cy)

3. Καίτη και Ντερβίς – Mediation Consultancy: H Mediation Consultancy, πρώτη στο είδος της στο νησί, προσφέρει υπηρεσίες διαμεσολάβησης και εκπαίδευση σε ιδιώτες, εταιρείες, σχολεία και άλλους οργανισμούς που επιζητούν να επιλύσουν διαφορές.

4. Σωφρόνης και Ισμαήλ –Discover Rural Cyprus (“Ανακαλύψτε την Αγροτική Κύπρο”): Αυτοί οι συνέταιροι είναι και οι δύο πρωτοπόροι στον οικολογικό αγροτουρισμό, προσφέροντας στους επισκέπτες μια δικοινοτική εμπειρία κυπριακού χωριού και διατηρώντας τις κοινές παραδόσεις και την κληρονομιά του νησιού (δείτε www.discoverruralcyprus.com)

5. Λούης και Σαλίχ – NatureCY: Αυτοί οι επαγγελματίες βιολόγοι και έμπειροι δύτες έφτιαξαν μια ομάδα που προσφέρει οικολογικά σουβενίρ σε τουρίστες που επισκέπτονται το νησί για καταδύσεις.

6. Κατερίνα και Ερέλ – Crossroads Café/Cankan Ltd: Τι άλλο από καφέ για να φέρει κανείς τις δύο κοινότητες της Κύπρου μαζί; Στρατηγικά ευρισκόμενο στη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας, το Crossroads Café/Cankan προσφέρει υψηλής ποιότητας καφέ και προϊόντα καφέ στους πελάτες του.

7. Κυριάκος και Χασάν –Δίγλωσσες Δικοινοτικές Ραδιοφωνικές Παραγωγές: Αποτελούμενη από δύο δημοσιογράφους με μακρά αφοσίωση στο να φέρνουν μαζί τους ανθρώπους του νησιού, αυτή η ομάδα σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα υψηλής ποιότητας ντοκιμαντέρ για να ερευνήσει σύγχρονα θέματα που είναι κοινά για την ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή κοινότητα.

8. Μαίρη και Σερίφ – Telli Firin: Αυτή η μακρόχρονη φιλία μεταξύ δύο συνεταίρων αποτελεί την πλατφόρμα για την αναζωογόνηση του παραδοσιακού κυπριακού αρτοποιείου που είναι διάσημο για τα υψηλής ποιότητας αρτοσκευάσματα και τις παραδοσιακές κυπριακές συνταγές του.

9. Γιώργος και Σέζις – Hive CY: Αυτός ο συνεταιρισμός θα δημιουργήσει ένα κοινό εργασιακό κόμβο στη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας, προσφέροντας χώρο, ευκαιρίες διασύνδεσης και υπηρεσίες υποστήριξης σε εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες από την τουρκοκυπριακή και την ελληνοκυπριακή κοινότητα.

10. Χριστίνα και Χουσεΐν – Καρπασία: Αυτοί οι δύο επιχειρηματίες δημιουργούν και διανέμουν φυσικά, περιβαλλοντικά υπεύθυνα προϊόντα που αντικατοπτρίζουν την αφθονία και τον πλούτο της Χερσονήσου της Καρπασίας.

Σημειώνεται ότι ο Στέλιος Χατζηιωάννου έχει από το 2009 και μέχρι σήμερα χαρίσει 1 εκατομμύριο ευρώ σε επιλεγμένους συνεταιρισμούς από τις δύο επιχειρηματικές κοινότητες του νησιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα