Μήνυμα Τ/κ ηγέτη για την Διεθνή Ημέρα Ειρήνης με ισχυρισμούς κατά της ε/κ πλευράς

18:37 31/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου δήλωσε ότι ο κόσμος και ειδικά η περιοχή «διψούν για ειρήνη» και ότι ο περιορισμός τρομοκρατικών ενεργειών είναι ένα από τα ζητήματα, στα οποία αποδίδεται μεγάλη σημασία στο όνομα της ανθρωπότητας.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε μήνυμά του για την 1η Σεπτεμβρίου, Διεθνή Ημέρα Ειρήνης, ο Τ/κ ηγέτης, αναφέρει ότι οποιοσδήποτε και αν είναι ο λόγος, το να προσπαθείς να αποδείξεις ότι η τρομοκρατία είναι αποδεκτή, αποτελεί το μεγαλύτερο έγκλημα

κατά της ανθρωπότητας.

Ο Τ/κ ηγέτης, στο μήνυμά του αναφέρεται και στο Κυπριακό προβάλλοντος τον ισχυρισμό ότι η τ/κ πλευρά έκανε τα πάντα για να γίνει δυνατή η επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό και αυτό θα συνεχίσει να πράττει.

«Ελπίζουμε ότι η ε/κ πλευρά θα αλλάξει τη στάση της, θα αντιληφθεί τις πραγματικότητες και τότε μπορούμε να υπογράψουμε μια συμφωνία που να αποτελέσει παράδειγμα για την περιοχή», υποστήριξε ο Ντερβίς Ερογλου.

Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι οι Τ/κ έδειξαν ότι μπορούν να πουν «ναι» σε μια συμφωνία, η οποία θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν να είναι αυτόνομοι, μια συμφωνία στη βάση της ισότητας και της ίσης κυριαρχίας, χωρίς να δηλητηριαστεί η αποτελεσματική και ντε φάκτο εγγύηση της Τουρκίας και χωρίς επιστροφή στις «μαύρες μέρες» προ του 1974, κατά την έκφρασή του.

Στο μήνυμά του, ο Ντερβίς Ερογλου αναφέρει ότι αναμένουν την ε/κ πλευρά και εύχονται όπως η διεθνής κοινότητα κάνει ότι είναι δυνατόν, ώστε η ε/κ πλευρά να καταλήξει σε συμφωνία στο Κυπριακό το συντομότερο δυνατό.

Καταλήγοντας, ο Τ/κ ηγέτης εκφράζει την ευχή όπως η ανθρωπότητα βαδίζει με ειρήνη, αδελφοσύνη και αισθήματα φιλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα