Μέτρα ενόψει της υπερχείλισης Ασπρόκρεμου και Ευρέτου

21:01 25/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Έκτακτα μέτρα για πρόληψη δυσάρεστων εξελίξεων που πιθανόν να προκληθούν από την υπερχείλιση του φράγματος της Ευρέτου και του Ασπρόκρεμου, λαμβάνει το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων του Δήμου Πάφου σε συνεργασία με τα δημόσια έργα, την πυροσβεστική υπηρεσία και την Αστυνομία.

Άνδρες των λόγω υπηρεσιών έχουν ήδη επισκεφτεί τις περιοχές κοντά στα φράγματα για να επιληφθούν της κατάστασης. Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επαρχιακός Μηχανικός του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Βάσος Σωκράτους, το

κοινό και ιδιαίτερα όσοι έχουν διάφορες αναπτύξεις κοντά στα δύο φράγματα πρέπει να λάβουν μέτρα προστασίας της περιουσίας τους.

Παράλληλα είπε, όσοι διακινούνται κοντά σε φράγματα ή πόταμους να είναι πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουν να τα παρακολουθούν από απόσταση.

Σύμφωνα με τον κ. Σωκράτους, συγκροτήθηκε ομάδα, η οποία προέβη σε έλεγχο όλων των γεφυριών κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Χρυσοχούς, από το Σκούλλι μέχρι τη Πόλη Χρυσοχούς.

Ετοιμάστηκε, επίσης, σχέδιο δράσης σε περίπτωση υπερχείλισης του φράγματος της Ευρέτου και αντιμετώπισης της κατάστασης που πιθανόν να δημιουργηθεί.

Λειτουργοί του Τμήματος Υδάτων παρακολουθούν συνεχώς την εξέλιξη με τη ροή νερού στο φράγμα της Ευρέτου, ώστε να ειδοποιηθούν έγκαιρα οι αρμόδιες Αρχές και η ειδική ομάδα που συγκροτήθηκε για αντιμετώπιση περιπτώσεων έκτακτης ανάγκης.

Έχουν ενημερωθεί, επίσης, οι κάτοικοι που διαμένουν κοντά στην Ευρέτου να είναι σε ετοιμότητα και εάν παραστεί ανάγκη να μετακινηθούν από την κατοικία τους σε ασφαλέστερο μέρος.

Τους έχουν δοθεί οδηγίες εάν διαθέτουν υπόγεια και σε αυτά υπάρχουν αντικείμενα αξίας, να μεταφερθούν σε πιο ψηλό σημείο ή εντός της κατοικίας, ενώ σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατόν να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες του Δήμου ή την Πολιτική Αμυνα.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς κάλεσε το κοινό να μην πανικοβληθεί. Σύμφωνα με το Δήμο Πόλεως, τα μέτρα είναι προληπτικά και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα