Χριστόφιας: Δεν σημειώθηκε πρόοδος στο Greentree

20:21 25/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την εκτίμηση ότι οι ξεκάθαρες προϋποθέσεις που έθεσε η πλευρά μας προσερχόμενη στη συνάντηση του Greentree «βρίσκουν τη θέση τους στη δήλωση του Γενικού Γραμματέα», έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων.

«Έγιναν συζητήσεις χωρίς και πάλι να επιτευχθεί πρόοδος», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, καθώς «οι δύο πλευρές επιμένουν στις θέσεις τους».

Για το θέμα της διεθνούς διάσκεψης και των χρονοδιαγραμμάτων, επανέλαβε ότι κατέστησε ξεκάθαρο στο ΓΓ πως δεν πρόκειται

να δεχθεί χρονοδιάγραμμα για τη διεθνή διάσκεψη.

«Στη δήλωσή του ο ΓΓ εκφράζει προθέσεις, αλλά κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Και η προϋπόθεση είναι ότι θα υπάρξει σημαντική πρόοδος την οποία θα εγκρίνουμε και εμείς ως τέτοια, την οποία θα καταγράψει ο κ. Ντάουνερ. Θα έχουμε λόγο και θα διαβουλευτεί μαζί μας ο ΓΓ κατά πόσο υπάρχει αυτή η πρόοδος και κατά πόσο θα συγκληθεί η διάσκεψη», ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, τονίζοντας ότι η τοποθέτηση του ΓΓ θα είναι συνεπής με το τελευταίο ψήφισμα και τα λοιπά ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ που αφορούν στη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης».

Ο Πρόεδρος είπε ότι θα ήθελε να επιτευχθεί πρόοδος κι έτσι φεύγει «όχι ικανοποιημένος».

Σχολιάζοντας το σημείο της δήλωσης του ΓΓ που αναφέρεται σε επίτευξη μικρής προόδου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε: «Τι να πω, αν είναι πρόοδος το ότι έχουμε συμφωνήσει να ανταλλάξουμε στοιχεία, ας το πούμε πρόοδο. Πάνω όμως στην ουσία των διαφόρων ζητημάτων, δεν έχει επιτευχθεί πρόοδος».

Είπε, επίσης, ότι επιστρέφοντας στην Κύπρο «είμαστε πανέτοιμοι και έχουμε όλα τα αναγκαία στοιχεία, τα οποία θα είναι εμπιστευτικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα