ΔΗΚΟ: Ο ΟΗΕ να αποπέμψει τον Ντάουνερ

17:51 25/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΔΗΚΟ θεωρεί ότι τα Ηνωμένα Εθνη οφείλουν να αποπέμψουν αμέσως τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι λίγες οι φορές που ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αλεξάντερ

Ντάουνερ «επεχείρησε να παραστήσει τον Μέγα, τον Μέγα υπονομευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Η Κύπρος, είπε ο κ. Φωτίου είναι κράτος μέλος των Ηνωμένων Εθνών και για 38 σχεδόν χρόνια αναζητεί μέσω του διεθνούς Οργανισμού αποκατάσταση της εδαφικής της ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της, που μια υπέρτερη στρατιωτικά γειτονική δύναμη έχει παραβιάσει κατά πλήρη παράβαση των αρχών και των αποφάσεων του διεθνούς Οργανισμού.

Εκτοτε, συνέχισε, η Αγκυρα και η εκάστοτε τ/κ ηγεσία αποκαλούν την Κυπριακή Δημοκρατία «ελληνοκυπριακή διοίκηση».

«Ο κ. Ντάουνερ προκειμένου να μας υπενθυμίσει ότι είναι πλήρως ευθυγραμμισμένος με αυτή την τουρκική πολιτική, αναφερόμενος στην ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία, απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στην Κυπριακή Δημοκρατία και μίλησε για Προεδρία «των Ελληνοκυπρίων», είπε ο κ. Φωτίου.

Οπως δήλωσε, όταν ένα στέλεχος των Ηνωμένων Εθνών, ένας στενός συνεργάτης του ΓΓ του διεθνούς Οργανισμού επιχειρεί δια λόγων, και όχι μόνο, να αναιρέσει, να ακυρώσει και εν πολλοίς να καταργήσει ένα ανεξάρτητο κράτος μέλος των Ηνωμένων Εθνών, εγείρεται μείζον θέμα ευθύνης για τον ίδιο τον διεθνή Οργανισμό αν πραγματικά επιθυμεί να είναι και να φαίνεται θεματοφύλακας της διεθνούς έννομης τάξης και των αρχών που υπηρετεί.

«Μια και μόνη πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των επανειλημμένων παρασπονδιών του κ. Ντάουνερ. Να αποπεμφθεί αμέσως. Σε αντίθετη περίπτωση, τα Ηνωμένα Εθνη θα είναι σε δύσκολη θέση να διαφυλάξουν το κύρος, την αξιοπιστία και την αμεροληψία τους», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα