Με συμμετοχή των Υπ. Αθλητισμού στο Φόρουμ για τον Αθλητισμό ξεκίνησε η Άτυπη Συνάντηση Υπουργών Αθλητισμού της ΕΕ

16:52 20/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη διαχρονική προσπάθεια που καταβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση για στήριξη του Αθλητισμού εξήρε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους ως Προεδρεύων του Άτυπης Συνάντησης Υπουργών Αθλητισμού της ΕΕ, οι εργασίες του οποίου άνοιξαν σήμερα το απόγευμα στη Λευκωσία.

Η Ατυπη Συνάντηση ξεκίνησε με συμμετοχή των Υπουργών Αθλητισμού στην τελευταία ενότητα του Φόρουμ για τον Αθλητισμό, κατά την οποία θα συζητηθούν μεταξύ

άλλων το θέμα της συμβολής του αθλητισμού και της φυσικής αγωγής στην οικονομία της ΕΕ, αλλά και οι προσπάθειες που καταβάλλονται για αντιμετώπιση του προβλήματος των στημένων αγώνων.

Στην καθιερωμένη δήλωση πριν από την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου και αφού καλωσόρισε στην Κύπρο την Ευρωπαία Επίτροπο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της ΕΕ αρμόδια και για θέματα Αθλητισμού Ανδρούλλα Βασιλείου, στην ιδιαίτερή της πατρίδα, ο Υπουργός Παιδείας επεσήμανε πως τρανό παράδειγμα της διαχρονικής στήριξης της ΕΕ στον Αθλητισμό αποτελεί η πρόσφατη συμπερίληψη του τομέα του αθλητισμού στην πρόταση για το νέο μακροπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα «Εράσμους για Όλους», μέσα από το οποίο, όπως υπέδειξε, ο Αθλητισμός θα στηρίζεται οικονομικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Αθλητισμός σήμερα απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπων όλων των ηλικιών» δήλωσε ο Γιώργος Δημοσθένους, υποδεικνύοντας ωστόσο πως ο Αθλητισμός αντιμετωπίζει παράλληλα και σοβαρά προβλήματα τα οποία μειώνουν αισθητά την αποτελεσματικότητα και το όφελος προς την κοινωνία και τον άνθρωπο.

Στο πλαίσιο αυτό ο Κύπριος Υπουργός χαρακτήρισε παράλληλα τη διεξαγωγή της Άτυπης Συνάντησης αλλά και του Φόρουμ της ΕΕ για τον Αθλητισμό ως μια καλή ευκαιρία για από κοινού διαβούλευση του αθλητικού κινήματος με τους Ευρωπαίους Υπουργούς Αθλητισμού, με σκοπό να εξευρεθούν λύσεις και πιθανοί τρόποι δράσης με στόχο πάντοτε τη βελτίωση των συνθηκών στο χώρο του αθλητισμού αλλά και ευρύτερα.

Από την πλευρά της η Ευρωπαία Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της ΕΕ αρμόδια και για θέματα Αθλητισμού Ανδρούλλα Βασιλείου, αφού εξέφρασε τη χαρά της που βρίσκεται στην Κύπρο, είπε πως το Φόρουμ για τον Αθλητισμό που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο και της Άτυπης Συνάντησης Υπουργών Αθλητισμού, είναι η μεγαλύτερη συνάθροιση παραγόντων του Αθλητισμού, με πέραν των 300 συνέδρων στο Φόρουμ που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επεσήμανε παράλληλα πως αυτό το Φόρουμ έχει σκοπό να ασχοληθεί κυρίως με προβλήματα διασυνοριακού χαρακτήρα που αντιμετωπίζει ο Αθλητισμός, όπως για παράδειγμα το πρόβλημα των στημένων αγώνων, το πρόβλημα της βίας, το πρόβλημα του ντόπινγκ κλπ.

Ο κ. Βασιλείου τόνισε πως αποτελεί μεγάλη πρόκληση για όλους όσοι ασχολούνται με τα θέματα του Αθλητισμού, καθώς, όπως εξήγησε, τα προβλήματα αυτά δεν είναι προβλήματα που μπορεί ένα κράτος να αντιμετωπίσει από μόνο του αλλά, καθώς πρόκειται για προβλήματα με διασυνοριακή διάσταση, χρειάζεται διασυνοριακή-διεθνής αντιμετώπιση.<

Keywords
Τυχαία Θέματα