Υπό διερεύνηση η ρίψη πυροβολισμών από τα κατεχόμενα στο οδόφραγμα Αγ. Δομετίου

16:23 20/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας εξακολουθεί να διερευνά το περιστατικό ρίψης πυροβολισμών από τα κατεχόμενα εναντίον αυτοκινήτου, το οποίο πέρασε σήμερα τα ξημερώματα στις ελεύθερες περιοχές και εγκαταλείφθηκε από τον οδηγό του στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου, δήλωσε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Γιώργος Χινινός.

Ο κ. Χινινός είπε ότι στις 01:40 της Πέμπτης, “ακούσθηκαν τρεις πυροβολισμοί, προερχόμενοι από τις κατεχόμενες περιοχές, πλησίον του οδοφράγματος Αγίου Δομετίου” και στη συνέχεια, “εμφανίσθηκε ένα

όχημα, έγιναν προσπάθειες από τους εν υπηρεσία αστυνομικούς να το ανακόψουν, όμως ο οδηγός σταμάτησε το αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή”.

“Έγιναν προσπάθειες προς εντοπισμό του”, δήλωσε ο κ. Χινινός, “χωρίς οποιοδήποτε αποτέλεσμα, φαίνεται δε ότι υπάρχουν βλήματα στο όχημα και φαίνεται ότι βλήθηκε από κάποιες σφαίρες”.

“Το επεισόδιο διερευνάται”, είπε ο κ. Χινινός, ο οποίος, απαντώντας σε ερώτηση εάν έτυχε ενημέρωσης για το κατά πόσον έγιναν “κάποιες συλλήψεις” στα κατεχόμενα, δήλωσε ότι, “δυστυχώς, είναι πολύ δύσκολη η συνεργασία με τις κατοχικές δυνάμεις και δεν υπάρχει προς το παρόν οποιαδήποτε ενημέρωση για οποιαδήποτε σύλληψη”.

Επίσης, είπε ο κ. Χινινός, δεν φαίνεται να υπήρξε κάποιος τραυματισμός από τη ρίψη των πυροβολισμών και “δεν φαίνεται να υπάρχουν κηλίδες αίματος ή άλλα εμφανή σημεία που να υποδηλώνουν τραυματισμό του προσώπου, το οποίο τράπηκε σε φυγή και το οποίο πιστεύεται ότι είναι αλλοδαπός”.

Το αυτοκίνητο φαίνεται, πρόσθεσε, να είναι εγγεγραμμένο σε αλλοδαπό πρόσωπο που διαμένει στη Λεμεσό και είναι πολιτικός πρόσφυγας στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Εγιναν, είπε ο κ. Χινινός, έρευνες στην κατοικία που δήλωνε ως τόπο διαμονής του στη Λεμεσό, χωρίς ωστόσο να εντοπισθεί.

Σε ερώτηση εάν, όντας δηλωμένος πολιτικός πρόσφυγας, το πρόσωπο αυτό είχε δικαίωμα να διακινείται εκτός των εδαφών που ελέγχει η Κυβέρνηση, ακόμα και στο εξωτερικό μέσω των κατεχομένων ή άλλως πως, ο κ. Χινινός δήλωσε ότι “σίγουρα είναι παράνομο να διακινείται στο εξωτερικό, αλλά στις κατεχόμενες περιοχές, για λόγους πολιτικής δεν υπάρχει οποιαδήποτε αναγνώριση οδοφραγμάτων, άρα δικαιούται να διακινείται”.

Κληθείς να σχολιάσει σχετικούς περιορισμούς που επιβάλλονται από τα κυπριακά Δικαστήρια σε όσους αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και ερωτηθείς κατά πόσον έπρεπε να ασκείται περισσότερος έλεγχος σε όσους ενδεχομένως να εκμεταλλεύονται το ανεξέλεγκτο των κατεχομένων περιοχών, προκειμένου να πηγαινοέρχονται στο εξωτερικό, ο κ. Χινινός δήλωσε ότι αυτό “δεν είναι θέμα που αφορά την Αστυνομία, είναι θέμα πολιτικό και αυτό αφορά το Υπουργείο Εξωτερικών”.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν ο πολιτικός αυτός πρόσφυγας έχει ποινικό μητρώο ή εάν υπάρχουν στοιχεία ότι είχε εμπλοκή σε οποιαδήποτε εγκληματική πράξη κατά το παρελθόν, ο κ. Χινινός δήλωσε ότι “δεν φαίνεται να έχει προηγούμενες καταδίκες” στην Κυπριακή Δημοκρατία, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει εάν υπάρχει οτιδήποτε σχετικό με το πρόσωπο αυτό σε άλλη χώρα τ

Keywords
Τυχαία Θέματα