Εξελίξεις στο «δήμο» Λευκωσίας και πιέσεις ΚΕ για παραίτηση Μπουλούτογλουλαρι

11:24 6/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με τίτλο «Διαγραφή από το ΚΕΕ» η Αφρίκα αναφέρεται σήμερα κυρίως στο παρασκήνιο για τις εξελίξεις στο «δήμο» της κατεχόμενης Λευκωσίας.

Όπως γράφει, τα μέλη του «δημοτικού συμβουλίου» του κατεχόμενου δήμου που πρόσκεινται στο Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) είχαν ζητήσει παλαιότερα από τον «πρωθυπουργό», Ιρσέν Κουτσιούκ, όπως σε περίπτωση παραίτησής τους, διευθετήσει να προσληφθούν στο «δημόσιο», αίτημα το οποίο απέρριψε ο Κουτσιούκ. Στη χθεσινή συνεδρία του πολιτικού γραφείου του ΚΕΕ, τα 12 μέλη του

«δημοτικού συμβουλίου» της κατεχόμενης Λευκωσίας τήρησαν σκληρή στάση έναντι του Κουτσιούκ, ενώ είναι και διχασμένοι, σε οπαδούς του Ιρσέν Κουτσιούκ από τη μια και του Αχμέτ Κασίφ από την άλλη.

Στη συνεδρία του κομματικού οργάνου του ΚΚΕ, προστίθεται, αποφασίστηκε επίσης όπως σε περίπτωση που ο «δήμαρχος», Τζεμάλ Μπουλούτογλουλαρι, δεν παραιτηθεί, τότε θα διαγραφεί από το κόμμα.

Αναφέρεται ωστόσο ότι ο Μπουλούτογλουλαρι γνωρίζει τα «βαθιά μυστικά» του ΚΕΕ και σε περίπτωση που ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, τότε θα αρχίσει να τα δημοσιεύει, με το σημαντικότερο αυτών των μυστικών να αφορά μια λίστα που ετοιμάστηκε στην «πρωθυπουργία» με 450 ονόματα από τους 1000 εργαζομένους στο «δημαρχείο» για την πρόσληψή τους.

Η Κίπρις γράφει ότι στη χθεσινή συνεδρία του ΚΕΕ συμμετείχαν και ο «δήμαρχος», Τζεμάλ Μπουλούτογλουλαρί και τα μέλη του «δημοτικού συμβουλίου» που ανήκουν στο κόμμα. Η συζήτηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, διεξήχθη σε έντονο κλίμα με αντιπαραθέσεις των μελών του πολιτικού γραφείου του ΚΕΕ, από τη μια και μελών του «δημοτικού συμβουλίου» από την άλλη. Σε κάποια φάση ακούστηκε από την αίθουσα συνεδρίασης λογομαχία σε ψηλούς τόνους μεταξύ του Μπουλούτογλουλαρι και του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του ΚΕΕ, Φουάτ Ναμσόι.

Σε δηλώσεις του με το πέρας της συνεδρίας ο Ιρσέν Κουτσιούκ είπε ότι τα «δημαρχεία» έχουν αυτονομία και η «κυβέρνηση» παρέχει την απαραίτητη βοήθεια, η οποία όμως δεν μπορεί να συνεχίζεται αιωνίως. Σημείωσε επίσης ότι συζητήθηκε η υφιστάμενη κατάσταση του «δημαρχείου», χωρίς όμως να πει αν λήφθηκε οποιαδήποτε απόφαση ή μέτρα για επίλυση των προβλημάτων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μπουλούτογλουλαρι διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι του ζητήθηκε από το ΚΕΕ να παραιτηθεί. Πρέπει να επιταχυνθούν, είπε, οι προσπάθειες για το μέλλον της Λευκωσίας και θα ακολουθήσει συνεδρία του «δημοτικού συμβουλίου».

Όπως γράφει ο τ/κ Τύπος σήμερα, συνεχίστηκαν και χθες στο «δημαρχείο» της κατεχόμενης Λευκωσίας οι κινητοποιήσεις των απεργών και μελών της συντεχνίας «δημοτικών υπαλλήλων» BES. Το πρωί η BES κατήγγειλε στην «αστυνομική διεύθυνση Λευκωσίας» την εργοδοτική πλευρά των απεργών (δημαρχείο κατεχόμενης Λευκωσίας) και την ψευδοκυβέρνηση ότι τους εξαναγκάζουν σε δωρεάν εργασία και χωρίς κοινωνικές ασφαλίσεις. Ακολούθως μαζί με τους υπόλοιπους απεργούς πορεύτηκαν μπροστά από το κτίριο του «δημαρχείου», όπου στις 11 το πρωί διοργάνωσε εκδήλωση διαμαρτυρίας και το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ). Συμμετείχε και ο πρόεδρ

Keywords
Τυχαία Θέματα