Μαλάς: “Εθνική υπόθεση η οικονομία”

11:24 6/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η υπόθεση της οικονομίας είναι εθνική υπόθεση, για την οποία πρέπει όλοι ενωμένοι να δώσουμε τη μάχη, ώστε να καταφέρουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση του δημοσίου χρέους και για τις τράπεζες, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.

Ο κ. Μαλάς είχε το πρωί συνάντηση μίας περίπου ώρας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στο Προεδρικό, από τον οποίο ζήτησε να ενημερωθεί αναφορικά με τα επόμενα βήματα στη διαπραγμάτευση

με την Τρόικα.

Σε δηλώσεις του, εξερχόμενος της συνάντησης, ο κ. Μαλάς είπε ότι το περιεχόμενο της συζήτησης παραμένει εμπιστευτικό. Πρόσθεσε παράλληλα ότι το εκλογικό του επιτελείο θα ανακοινώσει σύντομα συγκεκριμένες προτάσεις όσον αφορά το θέμα της οικονομίας.

Ερωτηθείς ποιος κατά την άποψή του ευθύνεται για την καθυστέρηση, όπως λέγεται, στη διαπραγμάτευση, ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι λέχθηκε ήδη πολλές φορές ότι έχει ήδη γίνει μια διαπραγμάτευση με την Τρόικα μέσω πολλαπλών επικοινωνιών.

«Τώρα που βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο αυτής της συζήτησης, δεν είναι και πολύ υποβοηθητικό να βγαίνουμε και να λέμε ‘έχει καθυστέρηση’», είπε ο κ. Μαλάς και διερωτήθηκε «με ποιού το μέρος είμαστε, με το μέρος της κυπριακής κοινωνίας ή με το μέρος της Τρόικας».

Έστειλε παράλληλα το μήνυμα «να κατεβάσουμε τους τόνους όλοι, να συνεννοηθούμε μεταξύ μας και να στείλουμε το μήνυμα προς την κοινωνία ότι αντιλαμβανόμαστε και την άμεση υποχρέωση που έχουμε να διαπραγματευτούμε με την Τρόικα, αλλά και τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη υποχρέωση που έχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να συνδιαμορφώσουν και να διαχειριστούν το μνημόνιο».

Συμπλήρωσε ότι η υπόθεση του μνημονίου δεν θα λήξει το Φεβρουάριο, καθώς όπως είπε, οι όποιες αποφάσεις ληφθούν, τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες θα έχουν αποτέλεσμα για τα επόμενα χρόνια, πέραν του Φεβρουαρίου.

Ερωτηθείς τέλος αν πληροφορήθηκε από τον Πρόεδρο πότε αναμένεται η άφιξη του κλιμακίου της Τρόικας στην Κύπρο, ο κ. Μαλάς παρέπεμψε στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα