Μ. Σιζόπουλος: «Ανίκανη η κυβέρνηση να οδηγήσει τους ενόχους σε τιμωρία»

14:57 11/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα παρακολουθούμε την κυβέρνηση να είναι «ανίκανη και ανάπηρη» να προχωρήσει σε ενέργειες, που θα οδηγήσουν στην κάθαρση, την παραδειγματική τιμωρία των πραγματικών ενόχων και την αποκατάσταση του περί δικαίου αισθήματος των πολιτών, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος κατέθεσε δημόσια τις προτάσεις του κόμματός του, οι οποίες θα συμβάλουν στην εξυγίανση της πολιτικής ζωής, αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Σε δηλώσεις του, ο κ.

Σιζόπουλος είπε πως “η κυβέρνηση αναλώνεται σε επικοινωνιακές μεθοδεύσεις, σε ανέξοδες δεσμεύσεις και υποσχέσεις και ακολουθεί παρελκυστική τακτική παθητικής παρέλευσης του χρόνου, με στόχο την εκτόνωση των πολιτών και ουσιαστικά της συγκάλυψης του οικονομικού σκανδάλου, όπως έπραξε και με την περίπτωση του σκανδάλου του χρηματιστηρίου”.

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις εξυγίανσης του ΚΣ ΕΔΕΚ, είπε πως θα περιορίσουν τα φαινόμενα διαπλοκής, διαφθοράς, φοροδιαφυγής και αναξιοκρατίας με την άμεση ενημέρωση από την κυβέρνηση και τη Γενική Εισαγγελία για το πού βρίσκεται η διαδικασία παραπομπής στη δικαιοσύνη των υπαιτίων της οικονομικής κρίσης και την άμεση δημοσιοποίηση των ονομάτων (εταιρειών και φυσικών προσώπων), που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό το διάστημα από 1 μέχρι και 15 Μαρτίου 2013.

Παράλληλα, ανέφερε πως η ΕΔΕΚ προτείνει τη δημοσιοποίηση τόσο των δανείων, όσο και των φιλοδωρημάτων, τα οποία έλαβαν τα διευθυντικά στελέχη των τραπεζών, και εάν κατά την αποχώρησή-τους έγινε συμψηφισμός των δανείων με τις απολαβές, τη δημοσιοποίηση του καταλόγου διαγραφής δανείων από κόμματα, οργανώσεις ή εταιρείες συνδεδεμένες με κόμματα, καθώς και πολιτικών προσώπων και κρατικών αξιωματούχων και τη δημοσιοποίηση του κόμματος ή των κομμάτων που έλαβαν χρηματική ενίσχυση από την εταιρεία Focus.

Επιπρόσθετα, αναφέρει πως προτείνεται η δημοσιοποίηση του καταλόγου των ατόμων ή εταιρειών, που έτυχαν χαλαρώσεων ή παρεκκλίσεων από το Πολεοδομικό Συμβούλιο, η δημοσιοποίηση κάθε χρόνο των εισοδημάτων και της μεταβολής των οικογενειακών περιουσιακών στοιχείων πολιτειακών και κρατικών αξιωματούχων (π.χ. Πρόεδρος Δημοκρατίας, Υπουργοί, Βουλευτές, Γεν. Δ/ντές Υπουργείων, Δικαστικό Σώμα, ανώτατα στελέχη κομμάτων κ.λ.π.) και ο έλεγχος από ορκωτούς λογιστές και δημοσιοποίηση της κατάστασης κεφαλαίου (Capital Statement) ανώτατων κρατικών αξιωματούχων, όπως Διευθυντές ΤΕΠ, ΦΠΑ, Κτηματολογίου, Πολεοδομίας κ.ά., Μέλη Επιτροπών προσφορών Υπουργείων, Ανώτατα στελέχη ΗΜΟ, Επικεφαλής Ανεξάρτητων Υπηρεσιών και Ρυθμιστικών Αρχών.

Επιπλέον, είπε πως η ΕΔΕΚ προτείνει τον καθορισμό ανώτατου μισθού, σύνταξης και εφάπαξ σε Δημοσίους Υπαλλήλους και υπαλλήλους του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, τον καθορισμό ανώτατου ποσού φοροαπαλλαγής από χρηματικά δώρα γάμου, τη σύσταση Επιτροπής στο ΤΕΠ για σκοπούς ρύθμισης φορολογικών εκκρεμοτήτων μέσω διακανονισμού και τον καθορισμό κινήτρων σε δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι θα καταγγέλλουν περιπτώσεις διαπλοκής ή παραβίασης νομοθεσιών με σκοπό την εξυπηρέτηση συμφερόντων ατόμων ή εταιρειών.

«Από την πλευρά της ΕΔΕΚ πολλές φορές δηλώσαμε ότι έχουμε ανοικτό μέτωπο σύγκρουσης με τη διαπλοκή. Επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο ότι είμαστε και καθαροί και έντιμοι. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Είμαστε διαφορετικοί. Γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για κάθαρση χωρίς υπολογισμό κομματικού ή προσωπικού κόστους», κατέληξε ο κ. Σιζόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα