ΔΗΣΥ: Δεν μας πέφτει λόγος για τις αποφάσεις της Τράπεζας Κύπρου

13:36 11/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε σήμερα ότι το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου θα πρέπει να αποφασίσει από μόνο του τους βέλτιστους τρόπους μέσω των οποίων θα καταστεί η ΤΚ μια δυνατή τράπεζα η οποία θα μπορεί να εξυπηρετήσει και την κυπριακή οικονομία.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου για την εξαγγελία του παγκύπριου εράνου του ΔΗΣΥ και κληθείς να σχολιάσει τα όσα ακούγονται τελευταία σχετικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας κακής τράπεζας

με τα προβληματικά δάνεια της ΤΚ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι η θέση του ΔΗΣΥ ήταν και παραμένει ξεκάθαρη, αναφέροντας ότι «η Τράπεζα Κύπρου έχει ένα Συμβούλιο, έχει νέους μετόχους και πρέπει από μόνη της να αποφασίσει τους βέλτιστους τρόπους για να γίνει μια δυνατή τράπεζα για να μπορέσει να εξυπηρετήσει και την κυπριακή οικονομία και να στηρίξει την ανάπτυξη».

«Από εκεί και πέρα δεν μας πέφτει λόγος τι θα αποφασίσει για το καλό της τράπεζας και της οικονομίας το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο» συμπλήρωσε.

Εξήγησε ότι οι οποιεσδήποτε απόψεις εκφράστηκαν από τον ΔΗΣΥ στο παρελθόν ήταν γιατί υπήρχε ένα ενδιάμεσο Συμβούλιο που δεν ήταν επιλογή των μετόχων, το οποίο προσπαθούσε να εφαρμόσει κάποια πλάνα και θέση του ΔΗΣΥ ήταν ήταν να περιμένουμε η τράπεζα να αποκτήσει το νέο της Συμβούλιο.

Κληθείς να σχολιάσει ότι η θέση τότε του ιδίου ήταν, κατά το δημοσιογράφο, «ότι μια τέτοια εξέλιξη (δημιουργία κακής τράπεζας) δεν θα λειτουργούσε υποβοηθητικά» και ερωτηθείς κατά πόσο έχει αλλάξει κάτι (σε αυτή τη θέση), ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι «όλα τα ενδεχόμενα πρέπει να εξετάζονται και το καλύτερο να εφαρμόζεται».

Κύρια κατοικία και οφειλές προς τις τράπεζες

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε και στο θέμα της κύριας κατοικίας το οποίο συζητείται έντονα τις τελευταίες μέρες αναφέροντας
Θέλουμε να στείλουμε ξεκάθαρα τη θέση του ΔΗΣΥ. Δεν υπάρχει επιείκεια σε κανένα. «Οι μόνοι τους οποίους μπορούμε να αντικρίσουμε με επιείκεια είναι τα ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα» εξήγησε, υποδεικνύοντας ότι «οι οποιοιδήποτε μεγαλοοφειλέτες έχουν υποχρέωση και οι τράπεζες έχουν κάθε δικαίωμα να είναι αυστηρότατες για να εισπράξουν τα λεφτά που ανήκουν στους καταθέτες».

Κυπριακό

Κληθείς τέλος να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό όπου τα όσα βλέπουν τη δημοσιότητα δημιουργούν, κατά το δημοσιογράφο, την αίσθηση ότι τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά και ότι διεξάγεται ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επανέλαβε ότι δεν θα πρέπει να μετατραπεί και αυτή η προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού σε ένα παιχνίδι αλληλοεπίρριψης ευθυνών.

«Ναι υπάρχουν δυσκολίες» πρόσθεσε, αναφέροντας ωστόσο πως δεν πρέπει να αναμένετο «αν είμαστε πραγματιστές» με την έναρξη του διαλόγου η οποιαδήποτε πλευρά να ανοίξει τα χαρτιά της. «Θα πάει με τις μάξιμουμ θέσεις της, αυτή είναι μια πρακτική σε οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις, είτε αφορούν πολιτικά ζητήματα είτε οικονομικά ζητήματα είτε άλλα» εξήγησε.

Ανέφερε πως ως εκ τούτου, «παρά το ότι διαφαίνεται χάσμα, είναι πολύ πρόωρο να εξαγάγουμε συμπεράσματα» και υπέδειξε ότι «πρέπει να μείνουμε στοχοπροσηλωμένοι».

«Σαράντα χρόνια βαθαίνουν οι γραμμές του διαχωρισμού όχι μόνο επί εδάφους αλλά και στις συνειδήσεις των πολιτών, αμφότερων των κοινοτήτων. Πρέπει να εργαστούμε για το όραμα της επανένωσης του τόπου μας χωρίς να απεμπολούμε τα δικαιώματα του κυπριακού Ελληνισμού και πρέπει να επιδιώξουμε λύση συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα» συμπλήρωσε καταλήγοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα