Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για το Κυπριακό

14:47 11/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ενημέρωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ.

Μιλώντας

στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο ΓΓ της ΣΕΚ Νίκος Μωυσέως ανέφερε ότι ήταν μια ενημέρωση που έγινε προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Έχουμε αντίληψη και εικόνα για το τί συμβαίνει αυτή τη στιγμή, για το ποιά είναι η συμπεριφορά και της άλλης πλευράς και ποιές είναι οι δυσκολίες», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν στείλει μήνυμα στήριξης στον Πρόεδρο σε αυτή την προσπάθεια και μήνυμα εκτίμησης για την ενημέρωση.
«Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ο κυπριακός λαός την πορεία διαπραγματεύσεων, για να μπορεί να πάρει θέση στο δημοψήφισμα που αναμένεται να γίνει για λύση», είπε ο κ. Μωυσέως. Όπως ανέφερε, στήνονται τα θεμέλια για την ενημέρωση των πολιτών και το συνδικαλιστικό κίνημα εκπροσωπεί ένα πολύ μεγάλο μερίδιο του κυπριακού λαού.

Ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης χαρακτήρισε σωστή την πρωτοβουλία του Προέδρου να ενημερώσει το συνδικαλιστικό κίνημα.
«Έγινε ενημέρωση, θέσαμε τα ερωτήματα και τις ανησυχίες μας ο καθένας από εμάς. Εμείς έχουμε εκφράσει την αποφασιστικότητα μας να συμβάλουμε και να βοηθήσουμε στο μέτρο που είναι δυνατόν, διότι ο στόχος μας είναι να λυθεί το Κυπριακό και να επανενωθεί η πατρίδα μας», είπε.
Πρόσθεσε ότι η ΠΕΟ εργάζεται και με τους Τουρκοκύπριους συνδικαλιστές για να δημιουργηθεί εκείνο το κατάλληλο κλίμα προς αυτή την κατεύθυνση.

«Αυτή η ενημέρωση πρέπει να συνεχιστεί και εκείνο που θέλουμε είναι η λύση που θα βρεθεί να επανενώνει τη χώρα και το λαό και να εξυπηρετεί τους Κύπριους και όχι οποιουσδήποτε ξένους», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΔΕΟΚ Διομήδης Διομήδους κάλεσε τον Πρόεδρο να παραμείνει στις σταθερές θέσεις της ε/κ πλευράς, να εργαστεί σκληρά για να προχωρήσουν οι συνομιλίες και να προσεγγίσει τη λύση με βάση τις βασικές αρχές που αποδέχονται όλοι οι Ελληνοκύπριοι
«Αντί μεγάλης ευφορίας, ο Πρόεδρος οφείλει να διασφαλίσει ότι θα γίνεται σκληρή δουλειά επί των βασικών αρχών ώστε να φτάσουμε στη λύση», είπε ο κ. Διομήδους.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου είπε ότι τέτοιου είδους συναντήσεις είναι απαραίτητες διότι πρέπει ο λαός να είναι ενήμερος και προετοιμασμένος για μια ενδεχόμενη λύση να ξέρει πώς να την αντιμετωπίσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα