Θέλει 700 χιλιάρικα ο ΔΗΣΥ (Εκστρατεία οικ. ενίσχυσης)

14:04 11/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης με στόχο να καλυφτεί το έλλειμμα στον προϋπολογισμό του κόμματος για το 2014, το οποίο ανέρχεται στις €700.000 περίπου, εξήγγειλε σήμερα στο πλαίσιο σχετικής διάσκεψης Τύπου ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όπως εξήγησε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο παγκύπριος έρανος του κόμματος θα είναι πλήρως συμβατός με τις συστάσεις της Επιτροπής GRECO του Συμβουλίου της Ευρώπης, με τη δημοσιοποίηση μεταξύ άλλων όλων των ονομάτων των εισφορέων, ενώ συμφωνήθηκε όπως η Πλατφόρμα «Διαφάνεια Τώρα» λειτουργήσει ως παρατηρητής στην όλη διαδικασία.

Στη διάσκεψη Τύπου

ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξήγησε ότι η εκστρατεία θα διενεργηθεί υπό τη μορφή εράνου, θα έχει χρονική διάρκεια τριών μηνών και θα απευθύνεται στη βάση της παράταξης. «Σκοπός και στόχος» είπε, «είναι η συλλογή εισφορών από τα χιλιάδες μέλη, φίλους και υποστηρικτές της παράταξης ώστε, σε συνθήκες πλήρους διαφάνειας, να καλυφθεί το έλλειμμα στον ετήσιο προϋπολογισμό του κόμματος», λέγοντας ότι «η επιτυχία της προσπάθειας αυτής θα σημαίνει και την απεξάρτηση του κόμματος από τους μεγάλους εισφορείς και τη στήριξη στα απλά μέλη της παράταξης που ενστερνίζονται την πολιτική του φιλοσοφία και τις πολιτικές που παράγονται».
Αρμόδια Επιτροπή για τη διεξαγωγή του εράνου έχει οριστεί από το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος. Την Επιτροπή απαρτίζουν ο Γενικός Διευθυντής, ο Οικονομικός Διαχειριστής, οι Πρόεδροι του Νομικού Συμβουλίου, της Επιτροπής Δεοντολογίας, της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, και ο Προϊστάμενος της Οικονομικής Διαχείρισης.
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου σημείωσε ότι η όλη εκστρατεία θα διεξαχθεί σε συνθήκες πλήρους διαφάνειας, τηρώντας τις εισηγήσεις της Επιτροπής GRECO του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων. Όπως ανέφερε, οι εισφορές θα δημοσιοποιούνται στο τέλος του χρόνου στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, ενώ απώτερος στόχος είναι με την περαιτέρω ανάπτυξη του λογισμικού που χρησιμοποιεί ο ΔΗΣΥ, σταδιακά οι εισφορές να εμφανίζονται αμέσως στην ιστοσελίδα του κόμματος.

Ο κ. Νεοφύτου πρόσθεσε πως ως εκ τούτου ο ΔΗΣΥ κάλεσε την Πλατφόρμα «Διαφάνεια Τώρα» να ορίσει ανεξάρτητο παρατηρητή ή επιτροπή που θα παρακολουθεί την όλη διαδικασία.

Απευθύνθηκε τέλος προς τα μέλη, τους φίλους και τους υποστηρικτές του Δημοκρατικού Συναγερμού καλώντας τους να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια αυτή.

«Αναγνωρίζουμε τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, δεν ζούμε σε άλλο πλανήτη. Βλέπουμε και νιώθουμε τις επιπτώσεις της ύφεσης καθημερινά, όπως και τις δυσμενείς συνθήκες που ισχύουν στην αγορά εργασίας» είπε, εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση ότι «ένας ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός θα συνεχίσει να βοηθά την κοινωνία με παραγωγή ουσιαστικών πολιτικών και θα συνεχίζει να συμβάλλει θετικά στην προσπάθεια που κάνει η χώρα και οι πολίτες για έξοδο από την κρίση και τη δημιουργία μιας νέας, καλύτερης, ευημερούσας Κύπρου».

Από την πλευρά του ο Οικονομικός Διαχειριστής του ΔΗΣΥ Νέοφυτος Νεοφύτου εξήγησε ότι ο ΔΗΣΥ, κατανοώντας τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στον τόπο, απευθύνεται στα μέλη και στους φίλους του κόμματος αλλά και σε όλους όσους ενστερνίζονται τις αρχές και αξίες του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Διαβεβαίωσε ότι οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν θα συνάδουν με τις συστάσεις της Επιτροπής GRECO αλλά και με το Νόμο για χρηματοδότηση των κομμάτων, εξηγώντας πως είναι γι’ αυτό που ο ΔΗΣΥ έχει καλέσει και την Επιτροπή Διαφάνειας για συμμετοχή στη διαδικασία και επιβεβαίωση ότι αυτή η οικονομική εκστρατεία γίνεται με πλήρη διαφάνεια.

Ανέφερε ακολούθως ότι ενόψει και των επερχόμενων Ευρωεκλογών και το γεγονός ότι ο ΔΗΣΥ είναι ταυτισμένος με το ευρωπαϊκό όραμα, η οικονομική στήριξη των φίλων και μελών του κόμματος είναι πέραν από καλοδεχούμενη.

Καλούμε τέλος τους φίλους, τα μέλη και όλους όσοι ασπάζονται τις αξίες του Δημοκρατικού Συναγερμού, να στηρίξουν οικονομικά την παράταξη καλώντας το τηλεφωνικό κέντρο του ΔΗΣΥ, ή μέσω της ιστοσελίδας του κόμματος, κάνοντας την εισφορά τους και ανανεώνοντας την κάρτα μέλους τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα