Λιλλήκας: Οι περικοπές στους πολύτεκνους να είναι προσωρινές

18:22 6/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την εισήγηση όπως θεωρηθούν προσωρινές οι περικοπές που έχουν γίνει στους πολύτεκνους, έκανε σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, ύστερα από συνάντηση με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Παρασκευά Σαμαρά.

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι “οι πολύτεκνοι έχουν συνεισφέρει και συνεισφέρουν πάρα πολλά στην κυπριακή κοινωνία σε πάρα πολλούς τομείς, ακόμα και στα ζητήματα που αφορούν την εθνική μας ασφάλεια

με τη συμμετοχή των παιδιών τους στην Εθνική Φρουρά”.

“Είναι ακόμη γεγονός που εύκολα μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει ότι σε αυτές τις πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες οι πολύτεκνοι είναι μία από εκείνες τις κοινωνικές κατηγορίες που πλήττεται περισσότερο, τόσο από τις περικοπές μισθών με δεδομένες τις αυξημένες τους ανάγκες, όσο και με την αύξηση που παρουσιάζεται σήμερα στην τιμή του ρεύματος, αλλά και σε άλλα αγαθά, όπου, λόγω του μεγάλου αριθμού των μελών της οικογένειας, καλούνται να πληρώσουν πολύ μεγαλύτερο κόστος σε τέτοια οικονομική κρίση”, είπε.

Ο κ. Λιλλήκας εισηγήθηκε όπως, “τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, γίνει μια τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε οι περικοπές που έχουν γίνει στους πολύτεκνους να θεωρηθούν και αυτές ότι είναι προσωρινές περικοπές, όπως έχει γίνει στην περίπτωση των δημοσίων υπαλλήλων, ούτως ώστε, όταν με το καλό μπορέσουμε με αναπτυξιακά μέτρα να θέσουμε την κυπριακή οικονομία ξανά σε τροχιά ανάπτυξης και να ξεπεράσουμε τη σημερινή οικονομική κρίση, να μπορεί να αποκατασταθεί και η κατηγορία των πολυτέκνων, όπως και κάποιες άλλες κοινωνικές ευαίσθητες ομάδες, στο επίπεδο των εισοδημάτων που είχαν πριν από την κρίση”.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία ανέλυσε στον κ. Λιλλήκα “το πόσο έχουν αδικηθεί οι πολύτεκνοι τα τελευταία χρόνια, το πόσο άδικα τους έχουν αφαιρεθεί τα ωφελήματα τα οποία είχαν κερδίσει και τα οποία δικαιούνταν για την προσφορά τους, για κοινωνικούς και για δημογραφικούς λόγους”, και εξέφρασε “την αγανάκτηση του κόσμου για όλες αυτές τις αδικίες λόγω των αφαιρέσεων”.

“Διαφαίνεται ότι ο κ. Λιλλήκας αποδέχεται την πλειονότητα των θέσεων μας και των αιτημάτων μας”, είπε και πρόσθεσε ότι ο κ. Λιλλήκας “έδειξε μεγάλη κατανόηση και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει ώστε να δει με μεγάλο σεβασμό τα αιτήματα και να μας επιστρέψει την απάντησή του, η οποία προφορικώς μας δόθηκε θετική, συντόμως”.

Keywords
Τυχαία Θέματα