Κυρτώματα στην παραλιακή Λεμεσού ζητά ο ΣΤΕΚ

14:17 30/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επιστολή στον Υπουργό Συγκοινωνιών στην οποία εκφράζεται η ελπίδα να υλοποιηθούν σύντομα οι εισηγήσεις Γάλλου εμπειρογνώμονα για τοποθέτηση κυρτωμάτων στην παραλιακή λεωφόρο της Λεμεσού, απέστειλε ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ).

Στην επιστολή αναφέρεται ότι ο ΣΤΕΚ είχε -από το καλοκαίρι του

2008, εξ’ αφορμής θανατηφόρου στην περιοχή- διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση, προσθέτοντας ότι η λεωφόρος Αμαθούντος ”μετατράπηκε σε μια αυτοσχέδια και, εκ των πραγμάτων, θανατηφόρα πίστα ταχύτητας για ιδιωτικά οχήματα και μοτοσικλέτες, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες”.

Γίνεται ακόμη αναφορά στα διάφορα διαβήματα του ΣΤΕΚ για την αναγκαιότητα κατασκευής κυρτωμάτων ”ιδιαίτερα μετά την απόσυρση των καμερών ελέγχου ταχύτητας αλλά και την αδυναμία της Αστυνομίας να αστυνομεύσει επαρκώς, μέρα και νύκτα, την περιοχή από ασυνείδητους οδηγούς οχημάτων, καθώς και νεαρούς μοτοσικλετιστές”.

Στην επιστολή εκφράζεται η ελπίδα οι εργασίες να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση, με στόχο την ολοκλήρωσή τους το αργότερο μέχρι το τέλος Μαρτίου 2013, ”ώστε να τερματιστεί η απαράδεκτη και εγκληματική χρήση της λεωφόρου Αμαθούντος, που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ίδιων των οδηγών αλλά και των ανυποψίαστων τουριστών και των εργαζομένων στην περιοχή και των περίοικων”.

Η επιστολή που υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου, κοινοποιείται στον Υπουργό Εμπορίου, τον Πρόεδρο του ΚΟΤ και τον Αρχηγό της Αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα