Κοινή συνεδρία με την Επ. Παιδείας, ζητά η Επ. Προσφύγων

14:47 26/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων αποφάσισε να ζητήσει από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας να συνεδριάσουν από κοινού ώστε να συζητήσουν από κοινού τροποποίηση της νομοθεσίας, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα στην Επιτροπή  Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ) να διορίσει στο Δημοτικό και Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου εκπαιδευτικούς που έχουν συγγενικούς δεσμούς με τους εγκλωβισμένους.

Την απόφαση της Επιτροπής ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων Σκεύη Κουκουμά, που ενημέρωσε την Επιτροπή για την απάντηση της Επιτροπής Εκπαιδευτικής

Υπηρεσίας ότι απαιτείται νομοθετική ρύθμιση ώστε η ΕΕΥ να μπορεί να προβεί σε διορισμούς συγγενών εγκλωβισμένων.

Η κ. Κουκουμά ανέφερε ότι εκκρεμεί σχετική πρόταση νόμου ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας, την οποία ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας αποφεύγει να περιλάβει στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής της οποίας προεδρεύει και για αυτό η Επιτροπή Προσφύγων, κρίνοντας ότι το θέμα επείγει, θα συζήτηση τη συζήτηση σε κοινή συνεδρία.
Η κ. Κουκουμά ανέφερε ότι για αντιμετώπιση του προβλήματος έχουν ληφθεί μέτρα με προσωρινό συμβόλαιο που ρυθμίζει το θέμα για ένα μόνο μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα