Υπέρ των μικρών αναπτυξιακών έργων ο Γ. Περδίκης

14:13 26/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Γεροσκήπου πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, με επικεφαλής τον Βουλευτή του Κινήματος Γιώργο Περδίκη.

Η αντιπροσωπεία των Οικολόγων είχε επαφές με λειτουργούς του Δημαρχείου Γεροσκήπου καθώς και με το Δήμαρχο Μιχάλη Παυλίδη, κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν διάφορα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο, μεταξύ αυτών και τα μικρά έργα ανάπτυξης.

Σε δηλώσεις του ο Βουλευτής του Κινήματος ανέφερε ότι «είμαστε σήμερα στην Πάφο σε μια περιοδεία σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Ξέρουμε ότι η Πάφος είναι μια επαρχία

που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να καταγράψουμε τα μικρά αναπτυξιακά έργα που θα μπορούσαν όχι με υψηλό προϋπολογισμό να υλοποιηθούν στα πλαίσια του προϋπολογισμού του 2013 ώστε να δώσουν εργασία και πνοή ανάπτυξης στον τόπο».

Όπως ανέφερε ο κ. Περδίκης, είναι καιρός να στραφεί η ανάπτυξη στη μικρή και όμορφη ανάπτυξη που είναι προσβάσιμη και βιώσιμη.

«Να αφήσουμε για λίγο καιρό τα μεγάλα έργα που χρειάζονται τεράστιες επενδύσεις.
Ιδιαίτερα η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ευθύνη να εντοπίσει μικρά και βιώσιμα έργα τα οποία να μπορούν να υλοποιηθούν στα πλαίσια ενός ευέλικτου προϋπολογισμού του 2013. Αυτή είναι η θέση των Οικολόγων», πρόσθεσε.

«Εμείς θέλουμε έναν προϋπολογισμό του 2013 ο οποίος να είναι αναπτυξιακός και να περιλαμβάνει έργα ανάπτυξης. Μπορεί να μην έχει τις μεγάλες αναπτύξεις που θέλουν πολλά εκατομμύρια αλλά πρέπει να δώσει τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να κάνουν έργα που να δώσουν δουλειά στο εργατικό δυναμικό και ταυτόχρονα να ενισχύσουν την ποιότητα ζωής του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής τους. Θέλουμε ανάπτυξη, μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη, πρέπει να απαιτήσουμε ανάπτυξη προσαρμοσμένη στα δεδομένα της εποχής και των τοπικών κοινωνιών», είπε ο κ. Περδίκης.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γεροσκήπου ανέφερε ότι «είμαστε σε συνεχή επαφή με την τοπική οργάνωση των οικολόγων για διάφορα περιβαλλοντικά προβλήματα που επηρεάζουν την πόλη μας όπως είναι το μονοπάτι της φύσης, το παραλιακό μέτωπο, η αναβάθμιση του πυρήνα της Γεροσκήπου και το αγρόκτημα της Γερμανίνας. Είμαστε πάντοτε σε στενή επαφή με το Κίνημα Οικολόγων και ευελπιστώ ότι κάποια από τα προβλήματα που θα θέσουμε θα βρουν τη λύση τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα