Κίνημα Οικολόγων: Τώρα πληρώνουμε την καθυστέρηση και τις παλινωδίες της Κυβέρνησης

16:08 1/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Είναι πλέον δεδομένο ότι έφθασε η ώρα να πληρώσουμε ακριβό τίμημα για την Κυβερνητική ολιγωρία, τις καθυστερήσεις και την παλινδρόμηση, είπε σήμερα η Γενική Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ιωάννα Παναγιώτου.

Σε δηλώσεις της μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥΠΙ για το σχέδιο αναδιόρθωσης των Κυπριακών Αερογραμμών, η κ. Παναγιώτου εξέφρασε την θέση ότι η υπερεκτίμηση του κόστους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από την Pimco

οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην καθυστέρηση που παρατηρήθηκε από την Κυπριακή Κυβέρνηση να προσφύγει έγκαιρα στο μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην καθυστέρηση, είπε, οφείλονται και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με την Γερμανία αφού το Κυπριακό δάνειο γίνεται πλέον αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης, ενόψει των γενικών εκλογών του Σεπτέμβρη.

“Ας μην πανηγυρίζει λοιπόν η Κυβέρνηση για τη δήλωση Πούτιν. Χωρίς δανειακή σύμβαση με την Τρόικα, η Ρωσική στήριξη είναι «δώρον άδωρον»”, πρόσθεσε.

Το πρωτεύουν λοιπόν, συνέχισε, είναι να γίνουν οι ορθές κινήσεις προς την Γερμανία. “Σε αυτό τον τομέα διαβλέπουμε αδράνεια και ιδεολογικές αγκυλώσεις που δυσκολεύουν. Δεν είναι δυνατόν το θέμα ων Γερμανικών ενστάσεων να γίνεται αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης”, συμπλήρωσε.

Καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις και κυρίως την Κυβέρνηση, είπε, να αφήσουν τον προεκλογικό και τις αντιπαραθέσεις τους και να εργαστούν ενωμένα με κύρια κατεύθυνση την Γερμανία.

Αξιόγραφα: Όχι άλλη επιβάρυνση στους κατόχους

———————————————-

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εξέφρασε και σήμερα δυσαρέσκεια για τον τρόπο που η Κυβέρνηση και η Κεντρική Τράπεζα χειρίζονται το θέμα των αξιογράφων.

Σε δηλώσεις της, η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Ελένη Χρυσοστόμου είπε πως “η αναμονή και η σύγχυση, οι παλινδρομήσεις και οι μεταπτώσεις εκνευρίζουν ακόμα περισσότερο τους κατόχους αξιογράφων με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε βίαιες αντιδράσεις”.

Πρέπει να ξεκαθαριστεί το συντομότερο, ανέφερε, αν το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης θα αφορά και το κόστος ενός λογικού σχεδίου αποκατάστασης της αδικίας που έγινε σε βάρος των ανθρώπων αυτών.

Ως Οικολόγοι, σημείωσε, από την αρχή κρατήσαμε μια συνετή και χωρίς υπερφίαλες υποσχέσεις στάση έναντι του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν χιλιάδες κάτοχοι αξιογράφων των Κυπριακών Τραπεζών.

“Αποφύγαμε να εκμεταλλευτούμε τη λαϊκή οργή. Με συνέπεια και σεμνότητα, σοβαρότητα και επιμονή ζητήσαμε όπως συνδεθεί η στήριξη των τραπεζών με την επίλυση του μεγάλου αυτού προβλήματος που δημιούργησε το ίδιο το τραπεζικό κατεστημένο της Κύπρου. Αντί αυτού βλέπουμε μια στάση αδιαφορίας αλλά και εκμετάλλευσης από τους Κυβερνητικούς χειρισμούς. Τραπεζίτες, Υπουργείο Οικονομικών, Κεντρική Τράπεζα, άφησαν, επέτρεψαν ή και προώθησαν το έγκλημα αυτό”, πρόσθεσε.

Δεν είναι δυνατόν σήμερα, είπε η κ. Χρυσοστόμου, να δεχθούμε ότι τη ζημιά θα την πληρώσουν οι ανυπεράσπιστοι πολίτες. Συνεπώς, συνέχισε, θεωρούμε άδικη και μη ικανοποιητική την πρόταση για υποχρεωτική μετατροπή σε μετοχές των μη μετατρέψιμων αξιόγραφων.

“Πρέπει να γίνει αυστηρή διάκριση μεταξύ των θεσμικών επενδυτών και των ανυποψίαστων καταθέτων και να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις τους. Εμείς στηρίζουμε τη προσπάθεια των κατόχων αξιογράφων για δίκαιη μεταχείριση και αναμένουμε ότι θα δοθεί σύντομα ένα τέλος σε αυτή την αδικία που διαπράττεται εις βάρος τους”, κατέληξε.

The post Κίνημα Οικολόγων: Τώρα πληρώνουμε την καθυστέρηση και τις παλινωδίες της Κυβέρνησης appeared first on onlycy.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα