Απεργία προσωπικού του Αντικαρκινικού Συνδέσμου

15:45 1/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε απεργία κατήλθε από το πρωί ως τις 15.00 το προσωπικό του Παγκύπριου Αντικαρκινικού Συνδέσμου, διεκδικώντας την καταβολή του μισθού του για τον Ιανουάριο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ, «ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία διαπραγμάτευσης των Συντεχνιών ΠΕΟ και

ΣΕΚ με τον εργοδότη, το Διοικητικό Συμβούλιο του συνδέσμου αποφάσισε ετσιθελικά τη μείωση του μισθού του προσωπικού παρ’ όλες τις προτροπές της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας ότι η κίνηση αυτή αποτελεί παραβίαση της νομοθεσίας Περί Προστασίας των μισθών».

Οπως αναφέρεται “το προσωπικό θα προσέλθει στην εργασία του κανονικά το Σάββατο και την Κυριακή, δίδοντας στην εργοδοσία το περιθώριο να καταβάλει τους μισθούς στο σύνολο τους”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε περίπτωση μη καταβολής των μισθών ως την προσεχή Δευτέρα, οι εργαζόμενοι θα καλέσουν εκ νέου γενική συνέλευση του προσωπικού για λήψη απόφασης χωρίς να αποκλείεται και κλιμάκωση των μέτρων.

Σημειώνεται ότι «οι απεργοί και οι συντεχνίες τους με το ψηλό αίσθημα ευθύνης που τους διακρίνει έχουν αποφασίσει κατά τη διάρκεια των απεργιακών μέτρων να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας και αυτό θα συμπληρώνεται ανάλογα με τις οδηγίες που θα δοθούν από την υπεύθυνη των νοσηλευτικών υπηρεσιών του Συνδέσμου».

Την ίδια ώρα έχει ειδοποιηθεί το Τμήμα Μεσολαβητικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας και έχει καθοριστεί συνάντηση για μεσολάβηση τη Δευτέρα.

«Αναμένουμε ότι το ΔΣ θα δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό προς τις νομοθεσίες και θα αναιρέσει τη θέση του για ετσιθελικές μειώσεις για να αποφευχθεί η κλιμάκωση των μέτρων και να πρυτανεύσει η εργατική ειρήνη», καταλήγει η ανακοίνωση.

The post Απεργία προσωπικού του Αντικαρκινικού Συνδέσμου appeared first on onlycy.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα