Κινεζικές επιθέσεις σε ιαπωνικούς ιστότοπους

09:18 20/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ιστοσελίδα ενός υπουργείου αλλά και άλλοι 18 ιαπωνικοί ιστότοποι έγιναν στόχος πειρατείας τις τελευταίες ημέρες, πιθανότατα από Κινέζους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε το Τόκιο, ενώ συνεχίζεται η κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών. Στην Κίνα πάντως από χθες άρχισαν να επαναλειτουργούν έστω και με δισταγμούς τα καταστήματα των ιαπωνικών επιχειρήσεων, καθώς εκτονώνονται οι διαδηλώσεις.

Στις περισσότερες από τις ιστοσελίδες που έγιναν στόχος πειρατείας εμφανίστηκαν μηνύματα που αναφέρουν ότι τα διαφιλονικούμενα

νησιά Ντιαογού (ή Σενκάκου, όπως τα αποκαλούν στην Ιαπωνία) ανήκουν στην Κίνα. Σύμφωνα με την ιαπωνική αστυνομία, περίπου 300 ιαπωνικοί οργανισμοί έχουν χαρακτηριστεί «πιθανοί στόχοι» από τη Union Honker, μια ομάδα Κινέζων κυβερνοπειρατών.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων και Επικοινωνιών, υπό την επίβλεψη του οποίου τελούν τα ταχυδρομεία και οι υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών.

Πάντως στην Κίνα πολλές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων οι Nissan, Mitsubishi Motor, Mazda και Sony, που είχαν κλείσει τα εργοστάσιά τους, επιστρέφουν σε κανονική λειτουργία. Οι κινεζικές αρχές έλαβαν μέτρα για να αποτρέψουν τυχόν περαιτέρω διαμαρτυρίες κρατώντας μεγάλες δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή του Πεκίνου, όπου βρίσκεται η ιαπωνική πρεσβεία.

Η ένταση μεταξύ Ιαπωνίας και Κίνας έχει κορυφωθεί τις τελευταίες ημέρες, μετά από την απόφαση του Τόκιο να αγοράσει τα ακατοίκητα νησάκια που βρίσκονται 400 χιλιόμετρα δυτικά της Οκινάουα. Τα νησιά αυτά, εκτός από την Κίνα, διεκδικούνται και από την Ταϊβάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα